Якщо ви любите китайську кухню, то напевно хоча б раз пробували рисову локшину з креветками. А кожен, хто пробував це блюдо, стає його шанувальником назавжди. Для тих, хто хоче навчитися самостійно готувати таку смакоту, ми підібрали рецепти приготування рисової локшини з морепродуктів.
Зверніть увагу, що для вдалого страви дуже важливо, щоб ваша локшина була не сира і не кашоподібна. Тому для початку потрібно розібратися, як правильно варити рисову локшину. Тут існує безліч варіантів, в залежності від її товщини та інших факторів, тому краще всього слідувати інструкції на упаковці.
Рисова локшина з морепродуктів - рецепт
Інгредієнти: рисова локшина - 1 упаковка; суміш морепродуктів - 1 упаковка; часник - 2-3 зубчики; соєвий соус - 3-4 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Рисову локшину зваріть за рецептом на упаковці і відкиньте на друшляк, щоб вона скла. Часник почистіть і подрібніть, а потім обсмажте в сковороді на оливковій олії. Влийте до нього соус, потім покладіть морепродукти і обсмажте все разом протягом 10 хвилини, періодично змішуючи.
В кінці перекладіть локшину в сковороду, знову все добре перемішайте і подавайте до столу, посипавши при бажанні чорним меленим перцем.
Рисова локшина з креветками - рецепт
Інгредієнти: креветки неочищені - 500 г; помідори у власному соку - 300 г; петрушка - 1 пучок; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 2 ст. ложки; біле сухе вино - 100 мл; рисова локшина - 200-250 м; червоний гострий мелений перець - 1/2 ч. ложки; сіль. Приготування Креветки очистити, а зубчики часнику роздушіть ножем. Перекладіть їх в сковороду з розігрітим маслом і смажте 2 хвилини, періодично помішуючи. Додайте рубану зелень петрушки і перемішайте. Після чого влийте вино і тушкуйте, поки хоча б половина рідини не випарується.
Помідори наріжте шматочками і разом з соком і гострим перцем відправте в сковороду. Все добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин. Рисову локшину приготуйте згідно інструкції на пакеті, перекладіть її в сковороду, перемішайте і подавайте до столу.
Рисова локшина з кальмарами
Інгредієнти: кальмари нечищене - 500 г; броколі - 500 г; цибуля - 1 шт.; рисова локшина - 350 г; цукор - 1 ст. ложка; соєвий соус - 3 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; рисовий соус - 3 ст. ложки. Приготування Приготуйте локшину так, як зазначено на упаковці виробника і залиште її стікати. Брокколі вимити, розділити на суцвіття і бланшируйте в солоній воді 3 хвилини. Злийте воду і поки відставте капусту. Кальмари наріжте невеликими смужками, а цибулю - великими кубиками.
Масло розігрійте в сковороді або воке і обсмажте цибулю з кальмарами протягом 2 хвилин на сильному вогні. Потім покладіть до них брокколі і смажте ще кілька хвилин. Після чого викладіть в сковороду локшину, додайте соус і цукор і прогрійте все разом на сильному вогні ще 3-4 хвилини. Відразу ж подавайте до столу.
Рисова локшина з мідіями
Інгредієнти: локшина рисова - 200 г; перець болгарський - 1 шт.; часник - 3 зубчики; корінь імбиру - 2 см; кінза - 1 пучок; мідії свіжоморожені - 500 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; зелена цибуля - пучок. Приготування У болгарського перцю видаліть насіння, промийте його і наріжте соломкою. Зелений цибулю, кінзу і часник подрібніть. Імбир натріть на дрібній тертці. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте протягом хвилини часник з імбиром. Додайте перець і готуйте ще 3 хвилини.
Потім покладіть в сковороду мідії, перемішайте все, і смажте хвилин 5-6. Локшину зваріть, згідно з рецептом на пачці. Натріть Цедру лимона і відправте до мідій разом з кінзою і локшиною. Прогрійте страву ще близько 3 хвилин і подавайте на стіл, посипавши зеленою цибулею.