Вернуться назад Распечатать

Вонтони - рецепт

Вонтони - рецепт
Вонтони - це саме популярне китайське блюдо, дуже схоже на наші пельмені або манти. Головну роль у них відіграє начинка: адже китайці в соковиту свинину додають креветки і бамбук. Таке поєднання м'яса і дарів моря робить це блюдо по-справжньому унікальним і чудово смачним, просто тане в роті. Також китайці ніколи не їдять пельмені без спеціального «майонезу», приготованого з оцту і соєвого соусу. Давайте розглянемо з вами, як самостійно приготувати вонтони у себе вдома.

Вонтони - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • кип'ячена вода - 300 мл;

  • морква - 1 шт.


  • Для начинки:

  • свинина - 500 г;

  • зелена цибуля;

  • імбир - 200 г;

  • креветки - 200 г;

  • сіль - за смаком;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • перець - 1 ч. ложка;

  • масло кунжутне - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Як готувати вонтони? Все дуже просто. Для початку потрібно зробити начинку. Для цього беремо м'ясо, дрібно рубаємо його або перекручуємо через м'ясорубку. Креветки злегка відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо. Додаємо в м'ясний фарш цукор, тертий на дрібній тертці імбир, зелений лук, сіль, перець за смаком, кунжутне масло і подрібнені креветки. Щоб фарш вийшов сухим, вливаємо трохи кип'яченої води або бульйону. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.

    Поки начинка настоюється, ми з вами переходимо до приготування тіста для вонтонів. Для цього беремо половину порції борошна, заливаємо кількома ложками окропу, а потім поступово додаємо решту борошно, постійно заважаючи. Ретельно вимішуємо еластичне м'яке тісто, з якого формуємо довгу ковбаску. Далі відрізаємо від неї невеликі шматочки і розкочуємо. В центр викладаємо трохи приготовленої начинки і защипуємо краю. Верх залишаємо відкритим і кладемо креветку.
    Готуємо китайські вонтони в пароварці на пару протягом 15 хвилин. Під кожен вонтон кладемо тонкий кружечок моркви, щоб вони не прилипали. Якщо у вас немає пароварки, то можете їх обсмажити або просто зварити.

    Вонтон-суп


    Це китайське блюдо складається з двох самостійних страв - китайських пельменів і курячого бульйону. Давайте дізнаємося, як його приготувати.
    Інгредієнти:
    Для бульйону:

  • курячі стегенця - 1 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • корінь імбиру - 20 г;

  • зелена цибуля;

  • сіль - за смаком.


  • Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • кип'ячена вода - 300 мл;

  • морква - 1 шт.


  • Для начинки:

  • свинина - 500 г;

  • зелена цибуля;

  • імбир - 200 г;

  • креветки - 200 г;

  • сіль - за смаком;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • перець - 1 ч. ложка;

  • масло кунжутне - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вонтони - рецепт

    Отже, перш ніж почати робити вонтони, ставимо варитися на слабкий вогонь бульйон. У велику каструлю наливаємо три літри води, кладемо туди вимиті і оброблені курячі окости. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо протягом 40 хвилин.
    Далі натираємо на дрібній тертці очищений корінь імбиру, відрізаємо у білу частину зеленої цибулі, очищаємо часник і злегка його раздавливаем. Все це кидаємо в бульйон, солимо, перчимо за смаком і залишаємо варитися, десь на 2 години на слабкому вогні. Поки готується бульйон, саме час зайнятися приготуванням вотонов.
    Як зробити вонтони? Робимо їх за рецептом, даному вище.
    Зварений бульйон проціджуємо через сито і знову ставимо на вогонь. Додаємо в нього приготовані заздалегідь пельмені, пару хвилин кип'ятимо, розливаємо вонтон-суп по тарілках і подаємо на стіл, прикрасивши зверху зеленню і подрібненим пір'ям зеленого лука.