Рисова локшина - продукт сходу. Вона широко поширена в Китаї та Японії. Там її використовують у приготуванні безлічі різноманітних страв, наприклад таких, фунчоза з куркою . А готується така локшина з рисового борошна. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати рисову локшину з овочами.
Рисова локшина з овочами - рецепт
Інгредієнти: рисова локшина - 100 г; цибуля - порей - половина стебла; морква - 1 шт.; савойська капуста - 200 г; солодкий перець - 1 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; корінь імбиру - 30 г; часник - 1 зубчик; бульйон курячий - 200 г; рослинна олія - 30 мл; соєвий соус - за смаком. Приготування Відварюємо локшину до готовності і відкидаємо на друшляк. Моркву нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Цибулю ріжемо тонкими кільцями, перець - соломкою, часник пропускаємо через прес. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці або ж ріжемо тонкими пластинками. У великій сковороді розігріваємо олію, викладаємо часник, цибуля, імбир і обсмажуємо до золотистого кольору, періодично помішуючи. Потім додаємо моркву і готуємо ще близько хвилини на великому вогні. Після цього кладемо перець, нашатковану капусту і подрібнену зелену цибулю, перемішуємо, вливаємо бульйон і готуємо ще 5-7 хвилин. Тепер викладаємо локшину, добре перемішуємо і додаємо соєвий соус, з кількістю орієнтуйтеся виключно на свій смак. Рисову локшину з овочами подаємо до столу в гарячій вигляді.
Рисова локшина з грибами
Інгредієнти: рисова локшина - 100 г; помідор (великий) - 1 шт.; печериці - 150 г; соус каррі абрикосовий - 30 мл; соєвий соус - 80 мл; оливкова олія. Приготування Кип'ятимо близько 25-3 л води і замочуємо в окропі нашу локшину. Якщо ви берете тонку, то достатньо замочити на 5 хвилин, якщо товсту, то час збільшується вдвічі. Після цього воду зливаємо, а в локшину додаємо трохи оливкової олії, щоб вона не склеїти.
Гриби ріжемо на 4 частини (якщо печериці великі, то можна розрізати і на 6-8 частин). Обсмажуємо їх на сковороді з оливковою олією близько 5 хвилин, вливаємо соєвий соус, додаємо близько 30 г води і тушкуємо ще 5 хвилин на невеликому вогні. З помідора знімаємо шкірку, нарізаємо його кубиками і відправляємо на сковороду до грибів. Тушкуємо все разом ще 3 хвилини. Після цього додаємо локшину і трохи води. Ще раз все перемішуємо, даємо продуктів обмінятися смаками один одного - і через 5 хвилин страва готова. Рисову локшину з печерицями подаємо з соусом каррі на основі абрикосового пюре. Якщо ж ви хочете приготувати щось м'ясне, то до ваших послуг рецепт рисової локшини з креветками .