Незвичність і вишуканість китайської кухні надають навіть самим звичайним стравам неповторний смак і дивовижний аромат. Не так давно ми говорили про відомих китайських салатах , але обійшли стороною вельми популярний рецепт. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі зовсім незвичний, але дуже смачний китайський салат з сирої картоплі.
Китайський салат з сирої картоплі
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 2 зубчики; червоний перець - за смаком; соєвий соус - за смаком. Приготування Картоплю очищаємо і натираємо на спеціальній тертці, призначеної для приготування корейської моркви. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до ніжно-золотавого кольору. Далі додаємо туди видавлений через прес часник і пекучий червоний перець. Поки готується обсмажування, картопля промиваємо під холодною водою в друшляку, перекладаємо в глибоку миску і заливаємо на 5 хвилин окропом. Потім знову промиваємо, обсушуємо і змішуємо всі інгредієнти в салатник. Вливаємо трохи соєвого соусу за смаком і залишаємо на 15 хвилин настоятися.
Китайський салат з сирої картоплі
Інгредієнти: картопля - 500 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; редис - 2 шт.; зелень - для прикраси: рослинне масло - для заправки. Приготування У киплячу підсолену воду додаємо трохи оцту. Потім кидаємо очищений нашатковану на тертці для корейської моркви картоплю і варимо після закипання протягом 3 хвилин. Далі відкидаємо його на друшляк, добре промиваємо, як макарони, і даємо як слід стекти. М'ясо нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на розпеченій сковороді в рослинному маслі до утворення золотистої рум'яної скоринки. Потім змішуємо всі інгредієнти в салатник, додати пасеровану цибулю з морквою, нарізану редиску, спеції, заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо китайський картопляний салат свіжою зеленню. До речі кажучи, це блюдо відмінно підійде до рисову локшину з креветками . Приємного апетиту!