Вернуться назад Распечатать

Смажений тофу

Смажений тофу
Тофу - сирний сир, який готують з соєвого молока, в результаті виходить сир рослинного походження.
Тофу користується величезним попитом, як в Японії, Китаї, так і у нас. Особливо небайдужі до цього сиру вегетаріанці. Адже це просто джерело білка.
Дуже смачний смажений сир тофу. Навіть тим, хто розчарувався в цьому сирі при першому знайомстві, смажений варіант доводиться по смаку. Смажений тофу, рецепти якого ми для вас підготували, приємно різноманітить меню, і забезпечить ваш організм легко засвоюваним рослинним білком.

Смажений Тофу з помідорами


Інгредієнти:

  • м'який сир тофу - 200 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • зелень, часник - за смаком;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Підсмажуємо до золотистого кольору бруски м'якого тофу запаніровані в борошні. Сюди ж додаємо нашатковану цибулю, скибочки томатів і теж обсмажуємо.
    Змішуємо помідори і цибулю з соєвим соусом, цукром, лимонним соком. Цим соусом поливаємо смажений тофу. Посипаємо рубаною зеленню.

    Смажений тофу з овочами



    Інгредієнти:

  • м'який тофу - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • заморожена суміш (перець, стручкова квасоля) - 1 пакет;

  • соус соєвий - 4 ст. ложки;

  • імбир - 1/2 кореня;

  • олія рослинна;

  • борошно;

  • насіння кунжуту.



  • Приготування
    Кубики тофу занурюємо в соєвий соус. Вони повинні полежати трохи і увібрати в себе аромат соусу.
    Обсмажити на олії імбир і часник, щоб масло придбало їх аромат.
    Смажений тофу
    Після цього імбир і часник дістають з масла і вже не використовують більше.
    В ароматній олії підсмажуємо тофу, попередньо обсушивши і обваляти в борошні брусочки. Потім в цьому ж маслі обсмажуємо до готовності заморожену овочеву суміш.
    Змішуємо сир з овочами, додаємо за смаком ще трохи соєвого соусу і посипаємо насінням кунжуту. Корисне та смачне блюдо готове.
    Готовий тофу можна подавати, наприклад, до тушкованої курки з овочами , або використовувати в якості основного інгредієнта для теплого салату .