Тофу - сирний сир, який готують з соєвого молока, в результаті виходить сир рослинного походження.
Тофу користується величезним попитом, як в Японії, Китаї, так і у нас. Особливо небайдужі до цього сиру вегетаріанці. Адже це просто джерело білка.
Дуже смачний смажений сир тофу. Навіть тим, хто розчарувався в цьому сирі при першому знайомстві, смажений варіант доводиться по смаку. Смажений тофу, рецепти якого ми для вас підготували, приємно різноманітить меню, і забезпечить ваш організм легко засвоюваним рослинним білком.
Смажений Тофу з помідорами
Інгредієнти: м'який сир тофу - 200 г; помідори - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; сік лимона - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; зелень, часник - за смаком; олія рослинна. Приготування Підсмажуємо до золотистого кольору бруски м'якого тофу запаніровані в борошні. Сюди ж додаємо нашатковану цибулю, скибочки томатів і теж обсмажуємо.
Змішуємо помідори і цибулю з соєвим соусом, цукром, лимонним соком. Цим соусом поливаємо смажений тофу. Посипаємо рубаною зеленню.
Смажений тофу з овочами
Інгредієнти: м'який тофу - 300 г; часник - 2 зубчики; заморожена суміш (перець, стручкова квасоля) - 1 пакет; соус соєвий - 4 ст. ложки; імбир - 1/2 кореня; олія рослинна; борошно; насіння кунжуту. Приготування Кубики тофу занурюємо в соєвий соус. Вони повинні полежати трохи і увібрати в себе аромат соусу.
Обсмажити на олії імбир і часник, щоб масло придбало їх аромат.
Після цього імбир і часник дістають з масла і вже не використовують більше.
В ароматній олії підсмажуємо тофу, попередньо обсушивши і обваляти в борошні брусочки. Потім в цьому ж маслі обсмажуємо до готовності заморожену овочеву суміш.
Змішуємо сир з овочами, додаємо за смаком ще трохи соєвого соусу і посипаємо насінням кунжуту. Корисне та смачне блюдо готове.
Готовий тофу можна подавати, наприклад, до тушкованої курки з овочами , або використовувати в якості основного інгредієнта для теплого салату .