Душа тяжіє до сходу? Тоді відкиньте убік рецепти набили оскому суші і ролів і спробуйте що-небудь оригінальне і при цього легке в приготуванні, наприклад, салат.
Рецепт китайського салату з куркою
Легкий китайський салат, рецепт якого ми описали нижче, чудово підійде для дієтичного меню. Низькокалорійний і ситний, він прекрасно втамовує голод без зайвих калорій.
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; сіль, перець; кунжутне масло - 1 ст. ложка; пекінська капуста - 1 головка; болгарський перець - 1/2 шт.; зелена цибуля - 2-3 пір'їнки; морква - 1 шт.; петрушка - 1/2 пучка; ананас - 3-4 кільця; смажений арахіс - 1/2 ст. Для заправки:
соєвий соус - 1 ст. ложка; рисовий оцет - 2 ст. човни; гірчичний порошок - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; тертий імбир - 1 ч. ложка; цукор - 2 ч. ложки; кужутное масло - 1 ст. ложка; кукурудзяна олія - 1/4 ст. Приготування Розігріваємо кунжутне масло в сковороді. Поки масло нагрівається, куряче філе нарізаємо соломкою. Обсмажуємо куру на олії 3-5 хвилин, солимо і перчимо за смаком, даємо охолонути.
Тепер займемося підготовкою овочів: болгарський перець і моркву нарізаємо тонкою соломкою. Ананаси ріжемо кубиками, капусту шаткуємо. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і петрушку.
У невеликій мисочці збиваємо інгредієнти для заправки. Змішуємо обсмажену куру з овочами і заправляємо готовим соусом. Подаємо салат з китайською капустою , куркою та ананасом з локшиною, перед подачею посипаємо його подрібнений арахіс.
Салат з китайською капустою, куркою і сухариками
Імітація китайського салату на російський манер по кишені кожному. Ситний салат на листя пекінської капусти добре виглядає на столі і зручний для подачі на фуршетах.
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; твердий сир - 100 г; сухарики - 1 пачка; пекінська капуста - 1 головка; майонез; соєвий соус - 2 ст. ложки. Приготування Куряче філе відварюємо і нарізаємо кубиками (щоб заощадити час - приготуйте салат з копченою куркою і китайською капустою). Твердий сир натираємо на крупній тертці і перемішуємо з куркою. Майонез збиваємо в соєвим соусом (можна додати трохи лимонного соку) і заправляємо отриманою сумішшю салат.
Головку розбираємо пекінської капусти на листи і ретельно промиваємо, обсушуємо кожен аркуш і викладаємо на нього порцію салату. Готовий салат посипаємо сухарями і подаємо до столу.