Вернуться назад Распечатать

Яловичина по-китайськи

Яловичина по-китайськи
Яловичина, приготована в китайському стилі, виходить чудово соковитою, неймовірно м'якою і ароматною. Пропонуємо вам кілька рецептів яловичини по-китайськи, а ви самі виберіть, який вам більше до душі.

Гостра яловичина по-китайськи


Інгредієнти:

  • м'ясо яловиче - 800 г;

  • імбир свіжий - 2 ч. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • солодкий болгарський перець - 2 шт.;

  • свіжі печериці - 4 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • рослинне масло - 2 ч. ложки.


  • Для маринаду:

  • бальзамік - 2 ч. ложки;

  • соус соєвий - 150 мл;

  • рослинне масло - 2 ч. ложки;

  • вода - 200 мл;

  • крохмаль - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати яловичину по-китайськи. В окрему посудину наливаємо воду, висипаємо крохмаль, розмішуємо, вливаємо соєвий соус , бальзамік, рослинне масло і всипаємо цукор. Яловиче м'ясо промиваємо, нарізаємо м'ясо тонкими смужками і відправляємо до маринаду приблизно на 30 хвилин. У сковороду наливаємо масло і розігріваємо його на сильному вогні.
    Часник очистити, дрібно шаткуємо пластинами, відправляємо на сковороду разом з імбиром, натертим на дрібну тертку. Зелений цибулька промиваємо, рубаємо і теж викладаємо на сковороду для прожарювання. Все перемішуємо і пасеруємо до рум'яної скоринки. Далі знімаємо з вогню і перекладаємо обжарку в окрему мисочку. У це ж масло перекладаємо яловиче замариноване м'ясо і обсмажуємо до рум'яного кольору, постійно перемішуючи.
    На окремій сковороді пасеруємо подрібнені печериці і порізаний півкільцями білий цибулю. Далі викладаємо порубаний шматочками болгарський перчик і обсмажуємо до готовності. Потім додаємо до овочів м'ясо, обсмажений часник з імбиром, заливаємо все маринадом і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо яловичину з перцем по-китайськи на 5-10 хвилин, щоб все добре просочилося.

    Яловичина з овочами по-китайськи


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 600 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • помідори - 4 шт.;

  • рослинна олія;

  • корінь імбиру.


  • Для маринаду:

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування маринаду змішуємо соєвий соус з крохмалем і спеціями. Яловичину нарізаємо брусочками, покласти в маринад і залишаємо на 15-20 хвилин. З помідорів знімаємо шкірку, шаткуємо їх часточками. Корінь імбиру і цибулину очистити і подрібнюємо. Потім обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки на сильному вогні і перекладаємо його в мисочку. На цьому ж маслечко пасеруємо підготовлені овочі, а потім повертаємо яловичину і тушкуємо все разом ще 5 хвилин при закритій кришці. Яловичина з цибулею по-китайськи готова! До такого м'яса в ароматному соусі відмінно підійде на гарнір розсипчастий рис.

    Яловичина по-китайськи з локшиною


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 500 г;

  • рисова локшина - 50 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • пекінська капуста - 100 г;

  • перець чилі - за смаком;

  • кунжутне насіння;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Яловичина по-китайськи
    М'ясо споліскують водою, промаківающімі паперовим рушником і тонко нарізаємо на скибочки. Цибулю і часник чистимо і дрібно рубаємо. Помідори, болгарський перчик і пекінську капусту шаткуємо смужками. Тепер викладаємо яловичину на розпечену сковороду і обсмажуємо на оливковій маслечко 3-4 хвилинки. Потім додаємо цибулю, помідори, перчик і капусту. Тушкуємо все разом, помішуючи, не збавляючи вогонь.
    В самому кінці приправляємо блюдо спеціями, кладемо часник, перець чилі, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Рисову локшину відварюємо по інструкції, викладаємо на тарілку, а зверху покриваємо приготовленої смаженої яловичиною по-китайськи. Все перемішуємо і подаємо.