Вернуться назад Распечатать

Суп з локшиною і яловичиною

Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - класичне блюдо східної кухні. Ми пропонуємо вам кілька рецептів цього смачного і ситного страви, приготовані на різний манер.

Локшина з яловичиною по-китайськи


Інгредієнти:

  • яловичі кістки - 1 кг;

  • вода - 3 л;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • шматочок імбиру 5 см;

  • аніс - 5 зірочок;

  • кориця - 2 палички;

  • перець горошком - 1 ч. ложка;

  • гвоздика - 5 шт;

  • насіння коріандру - 1 ст. ложка;

  • рибний соус - 2 ст. ложки;

  • сік лайма - 2 ст. ложки;

  • рисова локшина - 100 г;

  • яловичий стейк - 200 г;

  • бобові паростки - 110 г;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • перець чилі -1 шт.;

  • листя м'яти - 1/2 ст.;

  • листя коріандру - 1/2 ст.


  • Приготування
    Яловичі кістки заливаємо водою, додаємо цибулю, аніс, кориця, чорний перець, часник і коріандр. Залишаємо все на великому вогні доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон 3 години, не забуваючи періодично знімати утворюється на поверхні пінку. Остуджуємо яловичий бульйон і проціджуємо його, після чого повторно ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
    Додаємо рибний соус, сік лайма і все перемішуємо. Приправляємо майбутній суп сіллю і перцем за смаком.
    Локшину заливаємо гарячою водою і залишаємо так на 5 хвилин. Розкладаємо локшину по тарілках разом з тонкими скибочками сирої яловичини. Рисову локшину з яловичиною заливаємо гарячим бульйоном. Поверх супу викладаємо бобові паростки, нарізану цибулю, чилі, м'яту і коріандр.

    Рецепт супу-локшини з яловичиною


    Інгредієнти:

  • гречана локшина - 120 г;

  • гриби шиітаке - 1 л;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;
  • зелена цибуля;

  • яловичий бульйон - 1 л;

  • імбир - невеликий шматочок;

  • молодий зелений горошок - 1 жменя;

  • соєвий соус - 2-3 ст. ложки;

  • відварна яловичина - 200 г;

  • свіжа петрушка;

  • сіль.


  • Приготування
    Суп з локшиною і яловичиною
    Відварюємо локшину до готовності і промиваємо під струменем холодної води. Яловичий бульйон ставимо на плиту і додаємо в нього нарізані гриби, горошок в стручках, морква, часник, цибулю і нарізану соломкою імбир. Доводимо до кипіння і варимо до готовності овочів. Тепер суп доповнюємо соєвим соусом, сіллю за смаком і прибираємо з вогню.
    На дно глибокої тарілки кладемо нарізану соломкою варену яловичину, за нею гречану локшину, а вже після ароматний бульйон з овочами. Гречана локшина з яловичиною готова, залишається прикрасити її подрібненою зеленню і перцем чилі, за бажанням, і можна подавати до столу.