Суп з локшиною і яловичиною - класичне блюдо східної кухні. Ми пропонуємо вам кілька рецептів цього смачного і ситного страви, приготовані на різний манер.
Локшина з яловичиною по-китайськи
Інгредієнти: яловичі кістки - 1 кг; вода - 3 л; ріпчаста цибуля - 2 шт.; шматочок імбиру 5 см; аніс - 5 зірочок; кориця - 2 палички; перець горошком - 1 ч. ложка; гвоздика - 5 шт; насіння коріандру - 1 ст. ложка; рибний соус - 2 ст. ложки; сік лайма - 2 ст. ложки; рисова локшина - 100 г; яловичий стейк - 200 г; бобові паростки - 110 г; зелена цибуля - 3 пера; перець чилі -1 шт.; листя м'яти - 1/2 ст.; листя коріандру - 1/2 ст. Приготування Яловичі кістки заливаємо водою, додаємо цибулю, аніс, кориця, чорний перець, часник і коріандр. Залишаємо все на великому вогні доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон 3 години, не забуваючи періодично знімати утворюється на поверхні пінку. Остуджуємо яловичий бульйон і проціджуємо його, після чого повторно ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Додаємо рибний соус, сік лайма і все перемішуємо. Приправляємо майбутній суп сіллю і перцем за смаком.
Локшину заливаємо гарячою водою і залишаємо так на 5 хвилин. Розкладаємо локшину по тарілках разом з тонкими скибочками сирої яловичини. Рисову локшину з яловичиною заливаємо гарячим бульйоном. Поверх супу викладаємо бобові паростки, нарізану цибулю, чилі, м'яту і коріандр.
Рецепт супу-локшини з яловичиною
Інгредієнти: гречана локшина - 120 г; гриби шиітаке - 1 л; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики;
зелена цибуля; яловичий бульйон - 1 л; імбир - невеликий шматочок; молодий зелений горошок - 1 жменя; соєвий соус - 2-3 ст. ложки; відварна яловичина - 200 г; свіжа петрушка; сіль. Приготування Відварюємо локшину до готовності і промиваємо під струменем холодної води. Яловичий бульйон ставимо на плиту і додаємо в нього нарізані гриби, горошок в стручках, морква, часник, цибулю і нарізану соломкою імбир. Доводимо до кипіння і варимо до готовності овочів. Тепер суп доповнюємо соєвим соусом, сіллю за смаком і прибираємо з вогню.
На дно глибокої тарілки кладемо нарізану соломкою варену яловичину, за нею гречану локшину, а вже після ароматний бульйон з овочами. Гречана локшина з яловичиною готова, залишається прикрасити її подрібненою зеленню і перцем чилі, за бажанням, і можна подавати до столу.