Пекінська мозаїка - дуже смачне і неймовірно красиве блюдо, приготоване з пекінської капусти з сирною начинкою. Зробивши його на святковий стіл, ви здивуйте ваших гостей і зарекомендуєте себе справжньою кудесницей. А як приготувати пекінську мозаїку ми вам зараз докладно розповімо.
Закуска «Пекінська мозаїка»
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 качан; солодкий болгарський перчик - 3 шт.; плавлений сирок - 2 шт.; бринза - 200 г; маслини без кісточок - 1 банка; сметана - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики. Приготування Отже, плавлені сирки розпаковуємо, викладаємо в миску і добре розминаємо виделкою. Потім додаємо розкришений руками бринзу і перемішуємо. Часник чистимо, видавлюємо через прес, викладаємо в сирну масу і заправляємо сметаною. Тепер відставляємо готову начинку в бік, а самі переходимо до підготовки перців. Овочі промиваємо, обсушуємо, обробляємо, витягуючи насіння і нарізаємо кубиками, невеликих розмірів.
Далі відкриваємо баночку з оливками, зливаємо весь сік і шаткуємо їх кружечками. Додаємо в сирну масу разом з перчиком і перемішуємо. Пекінську капусту розрізаємо вздовж на 2 половинки, обережно розсовуємо листочки і промазуємо кожен тоненьким шаром начинки. Точно також чинимо з другою частиною, а потім з'єднуємо половинки в одне ціле і туго замотуємо харчовою плівкою. Відправляємо качан приблизно на 2 години в холодильник, а перед подачею на стіл розгортаємо закуску, розрізаємо на порційні шматочки і збризкуємо за бажанням соком лимона.
Рецепт пекінської мозаїки
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 качан; різнобарвний солодкий перець - 2 шт.; сир хохланд з грибним смаком - 1 упаковка; солона бринза - 200 г; майонез - 2 ст. ложки; свіжа зелень кропу - 05 пучка; лимон - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Сир хохланд витягуємо з упаковки, перекладаємо в миску і розминаємо разом з бринзою вилочкою. Часник очищаємо, промиваємо, видавлюємо через прес і додаємо до сирної маси разом з подрібненим кропом. Кладемо трохи сметани, перемішуємо і відставляємо поки в сторону. Перець миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і шаткуємо невеликими кубиками. Додаємо в сирну масу і перемішуємо. Капусту розрізаємо вздовж на дві половиночки, обережно розсовуємо листочки і промазуємо кожен тоненьким шаром начинки. Серцевину можете вийняти, а можете, прибравши качан, приклеїти на місце. Далі теж саме проробляємо з другою половинкою і з'єднуємо капусту в одне ціле. Гарненько замотуємо в харчову плівку, кладемо на 2 години в холодильник, а потім подаємо до столу, розрізаємо на порційні шматки і окропивши соком лимона.
Салат «Пекінська мозаїка»
Інгредієнти: крабові палички - 300 г; свіжий огірок - 1 шт.; капуста пекінська - 150 г; консервована кукурудза - 200 г; яйце - 2 шт.; майонез - 3 ст. ложки; зелень кропу - за бажанням; спеції. Приготування Отже, для початку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти. Яйця відварюємо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і дрібно нарізаємо кубиками. Свіжий огуречик моєму, витираємо полотенчиком і шаткуємо тоненькою соломкою. Капусту рубаємо ножем точно також. Крабові палички витягуємо з упаковки, розморожуємо і подрібнюємо кубиками. Зелень кропу обполіскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо. Банку з консервованою кукурудзою акуратно відкриваємо, зливаємо весь сік і викладаємо в глибоку миску. Додаємо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо майонезом, ретельно перемішуємо, охолоджуємо хвилин 20 хвилин, і подаємо готовий салат на стіл.