Дане блюдо відповідає гастрономічним вимогам і має різні варіанти приготування. Розглянемо рецепти рису з соєвим соусом в поєднанні з різними продуктами, використання яких характерне для китайської кулінарії.
Рис з соєвим соусом - рецепт
Традиційне приготування рису передбачає використання різноманітних спецій і соєвого соусу, але слід пам'ятати, що смак страви залежить від сорту самої крупи. Тому перед тим, як приготувати рис з соєвим соусом, правильно підберіть інгредієнти. Не шліфований або дикий рис прекрасно підійде в даному випадку.
Інгредієнти: рис - 245 г; соєвий соус - 65 мл; винний оцет - 10 мл; вода - 14 л; часник сушений – 1 ч. ложка; мелений перець (чорний, червоний) – по щіпці. Приготування Добре промийте рис, залийте водою, поставте на вогонь і варіть, не перемішуючи, накривши кришкою, до готовності. Влийте винний оцет в гарячий, приготований рис і зачекайте кілька хвилин, до випаровування запаху. Розігрійте соєвий соус на сковороді, додайте спеції і приправити сумішшю рис. Перемішайте всі складові і дайте готовому страві настоятися. Рис з овочами і соєвим соусом - рецепт
Оригінальне блюдо, в якому перець і огірок не піддавалися термообробці, що дозволило зберегти вітамінний запас овочів. Рис з овочами і соєвим соусом використовується як основне блюдо на святковому столі.
Інгредієнти: рис - 255 г; морква - 45 г; огірок - 70 г; червоний солодкий перець - 55 г; цибуля - 30 р; рослинне масло - 35 мл; вода - 15 л; соєвий соус - 45 мл Приготування Добре промитий рис залийте водою і поваріть протягом чверті години до повної готовності, а після дайте рису настоятися. Почищений і подрібнену цибулю обсмажте на сковороді, додайте дрібно нашатковану моркву, соєвий соус і потримайте суміш на вогні деякий час. Приготований рис змішайте з вмістом сковороди, додайте порізаний кубиками огірок і перець. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і знімайте готову страву з вогню. Рис з морепродуктами - рецепт з соєвим соусом
Інгредієнти: заморожена суміш "морський коктейль" - 500 г; рис - 215 г; соєвий соус - 90 мл; цибуля - 35 г; тертий імбир - 5 г; вершкове масло - 25 р. Приготування Відваріть рис до готовності. Очищений цибулю і імбир подрібнити і злегка обсмажте на вершковому маслі. Помістіть морепродукти в сковороду до овочів і тушкуйте протягом чверті години. Влийте соєвий соус до приготованим морепродуктів, додайте зварений рис і потримайте в сковороді пару хвилин. Перемішайте готову суміш і подавайте в якості основної страви до столу.