Вернуться назад Распечатать

Рис з соєвим соусом

Рис з соєвим соусом
Дане блюдо відповідає гастрономічним вимогам і має різні варіанти приготування. Розглянемо рецепти рису з соєвим соусом в поєднанні з різними продуктами, використання яких характерне для китайської кулінарії.

Рис з соєвим соусом - рецепт


Традиційне приготування рису передбачає використання різноманітних спецій і соєвого соусу, але слід пам'ятати, що смак страви залежить від сорту самої крупи. Тому перед тим, як приготувати рис з соєвим соусом, правильно підберіть інгредієнти. Не шліфований або дикий рис прекрасно підійде в даному випадку.
Інгредієнти:

  • рис - 245 г;

  • соєвий соус - 65 мл;

  • винний оцет - 10 мл;

  • вода - 14 л;

  • часник сушений – 1 ч. ложка;

  • мелений перець (чорний, червоний) – по щіпці.


  • Приготування

  • Добре промийте рис, залийте водою, поставте на вогонь і варіть, не перемішуючи, накривши кришкою, до готовності.

  • Влийте винний оцет в гарячий, приготований рис і зачекайте кілька хвилин, до випаровування запаху.

  • Розігрійте соєвий соус на сковороді, додайте спеції і приправити сумішшю рис.

  • Перемішайте всі складові і дайте готовому страві настоятися.


  • Рис з овочами і соєвим соусом - рецепт


    Оригінальне блюдо, в якому перець і огірок не піддавалися термообробці, що дозволило зберегти вітамінний запас овочів. Рис з овочами і соєвим соусом використовується як основне блюдо на святковому столі.
    Інгредієнти:

  • рис - 255 г;

  • морква - 45 г;

  • огірок - 70 г;

  • червоний солодкий перець - 55 г;

  • цибуля - 30 р;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • вода - 15 л;

  • соєвий соус - 45 мл


  • Приготування

  • Добре промитий рис залийте водою і поваріть протягом чверті години до повної готовності, а після дайте рису настоятися.

  • Почищений і подрібнену цибулю обсмажте на сковороді, додайте дрібно нашатковану моркву, соєвий соус і потримайте суміш на вогні деякий час.

  • Приготований рис змішайте з вмістом сковороди, додайте порізаний кубиками огірок і перець. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і знімайте готову страву з вогню.


  • Рис з морепродуктами - рецепт з соєвим соусом


    Інгредієнти:

  • заморожена суміш "морський коктейль" - 500 г;

  • рис - 215 г;

  • соєвий соус - 90 мл;

  • цибуля - 35 г;

  • тертий імбир - 5 г;

  • вершкове масло - 25 р.


  • Приготування

  • Відваріть рис до готовності.

  • Очищений цибулю і імбир подрібнити і злегка обсмажте на вершковому маслі.

  • Помістіть морепродукти в сковороду до овочів і тушкуйте протягом чверті години.

  • Влийте соєвий соус до приготованим морепродуктів, додайте зварений рис і потримайте в сковороді пару хвилин. Перемішайте готову суміш і подавайте в якості основної страви до столу.