Якщо ваші стосунки з духовкою не складаються або просто з'являється потреба в тому, щоб заощадити час, приготуйте хачапурі з сиром на сковороді. Як і інші закриті коржі з начинкою, хачапурі чудово прожариваются в будь товстостінній посуді на повільному вогні, при цьому на формування та приготування йде смішний мінімум часу.
Ледачі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Класичне бездріжджове тісто для хачапурі готується на основі мацоні , який буває вкрай важко знайти за межами самої Грузії. Тому, у разі особливої необхідності, мацоні замінюють аналоговим кисломолочним продуктом – кефіром.
Інгредієнти: кефір - 130 мл; сметана - 115 мл; сода - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 85 м; борошно - 290 г; сир ( адигейський , сулугуні) - 340 р. Приготування З'єднайте кефір зі сметаною і влийте до них вершкове масло. Додайте дрібку солі і соду, дочекайтеся, поки сода прореагує з кислотою з молочних продуктів. Тепер почніть поступово доповнювати рідини борошном, замішуючи м'яке, не липке тісто. Готове тісто залиште відлежатися, на той час, поки ви будете натирати сири. Розділіть тісто, розкачати його качалкою або розтягніть руками. У центр коржі викладіть порцію сиру і защепіть краю разом, щоб утворився мішечок. Далі обережно повторно розкачайте все вщент і викладіть на попередньо добре розігріту сковороду. Обсмажуйте коржики з обох боків до рум'янцю, а у фіналі додатково змастіть маслом за бажанням.
Простий рецепт хачапурі з сиром і сиром на сковороді
Інгредієнти: твердий сир - 115 г; сир - 130 г; сметана - 180 г; жменя зелені кропу; яйця - 2 шт.; борошно - 45 г; рослинна олія - 30 мл Приготування Змішайте сир з сиром і сметаною, додайте зелень, вбийте пару яєць і добре посоліть суміш. Всипте борошно і влийте олію, повторіть замішування, після чого нанести порцію тіста на добре розігрітій сковороді і дайте поступово просмажиться на повільному вогні з обох сторін.
Швидкі хачапурі з сиром на сковороді – рецепт
Інгредієнти: кисляк - 470 мл; борошно - 510 г; сода - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 65 г; сир – 530 г; жменя свіжої зелені. Приготування Першу четвірку інгредієнтів змішайте разом до формування гладкого тіста. Сири подрібніть будь-яким зручним способом і змішайте зі свіжою зеленню. Розгорнувши порції тіста, помістіть в центр жменю сиру, краї з'єднайте і обережно розкачайте корж. Обсмажуйте до зарум'янювання, а перед подачею змастіть маслом.