Вернуться назад Распечатать

Чахохбілі з курки - класичний рецепт

Чахохбілі з курки - класичний рецепт
За хитромудрою грузинським назвою чахохбілі криється звичайне куряче філе, тушковане в достатку томатного соусу з овочами і прянощами. В результаті виходить досить легке, дієтичне блюдо, яке доступно до приготування цілорічно (поза сезоном свіжі томати можна замінити консервованими). Нижче ми обговоримо класичні рецепти чахохбілі з курки, які ви з легкістю зможете повторити в домашніх умовах.

Класичний рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи


Інгредієнти:

  • яловичина (філе) - 980 р;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • томати - 460 м;

  • зелень коріандру, петрушки - по 20 р;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • винний оцет - 45 мл;

  • листя лавра - 4 шт.;

  • часник - 4 зубки.


  • Приготування
    Головною відмінністю чахохбілі від інших рагу з курятини є попереднє обсмажування м'яса на сухій сковороді. Нарізане кубиками філе припускають на сухій поверхні до тих пір, поки м'ясо не схопиться зі всіх сторін, а потім додають лавр, оцет, сіль, гострий перець і пюрированный часник. Слідом за ароматними добавками відправляється і довільно нарізану цибулю і томати. Через 5-7 хвилин помідори пустять сік і перетворяться на пюре, на даному етапі вам залишиться лише додати рубану зелень і приготування класичного чахохбілі з курки можна вважати закінченим.

    Чахохбілі - справжній грузинський рецепт


    Незважаючи на те, що у звичній рецептурі використовується лише куряче філе, чахохбілі за класичним рецептом можна зробити і з використанням цілої тушки курки. Страва, зрозуміло, виходить трохи більше калорійним, а тому і помітно більш ситним і ароматним.
    Інгредієнти:

  • курятина (ціла тушка) - 14 кг;

  • томати - 14 кг;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • хмелі-сунелі - 1 ст. ложка;

  • коріандр сушений - 1/2 ч. ложки;

  • часник - 2 зубки;

  • свіжа зелень коріандру.


  • Приготування
    Добре розігрійте жаровню, в якій плануєте приготування. Курятину розділіть на шматки і обсмажте в розігрітій посуді разом зі шкірою. Тим часом надріжте шкірку на томатах і бланшируйте овочі кілька секунд. Після, зніміть шкірку, а м'якоть розділіть на великі шматки. Також крупно наріжте цибулю. Додайте цибулю до курки, всипте хмелі-сунелі і коріандр сушений, видавити зубок часнику слідом. Перемішавши все разом, додати шматочки помідорів і щедру пучку солі. Зменшіть жар під жаровнею і накрийте ємність кришкою. Тушкуйте курятину приблизно півгодини, при необхідності підливаючи рідина. У фіналі додайте зелень коріандру.
    Якщо ви захочете повторити класичний рецепт чахохбілі з куркою в мультиварці, то відразу після обсмажування птиці, перейдіть в режим «Гасіння» і влийте достатньо води, щоб злегка покрити курятину. Залиште всі нудитися на 45-55 хвилин.

    Чахохбілі з курки і яєць по-грузинськи - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • яловичина (філе) - 580 г;

  • ріпчаста цибуля - 230 г;

  • томати - 490 г;

  • часник - 3 зубки;

  • яйця - 3 шт.;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • солодкий перець - 115 г;

  • пажитник - 1/2 ч. ложки;

  • зелень коріандру - 20 г;

  • вершкове масло - 70 р.
  • Чахохбілі з курки - класичний рецепт


    Приготування
    Розділивши курятину на шматки однакового розміру, обсмажте її разом з кубиками цибулі в сухому і добре розігрітій жаровні. Як тільки м'ясо схопиться, покладіть до нього шматочки перцю і томатів, останні попередньо слід позбавити від шкірки. Слідом всипте мелений пажитник, покладіть лавр і пюрированный часник. Не забувайте і про сіль. Тушкуйте страву близько 6-7 хвилин, поки помідори не перетворяться в соус, а потім забийте на поверхню кілька яєць, перемішайте і накрийте все кришкою. Через 2-3 хвилини можна посипати страву свіжою зеленню кінзи і приступати до дегустації.