Хачапурі - дуже смачне, соковите страву і його можна їсти не тільки вприкуску з яким-небудь стравою, але і насолоджуватися його смаком просто так. А якщо не вірите, тоді приготуйте разом з нами найкращі хачапурі по-тбилисски, які можна зробити всього за 5 хвилин, а задоволення від продегустированного вами страви, залишиться надовго.
Смачні хачапурі по-тбилисски
Інгредієнти: мацоні – 250 мл; пшеничне борошно – 750 р. (для тесту) і 1 ст. ложка (для начинки); курячі яйця – 1 шт. (для тесту) і 1 шт. (для начинки); сіль – одна щіпка; сода харчова – 05 ч. ложки; сир сулугуні - 450 г; вода – 3 ст. ложки; масло рослинне – 3-4 ст. ложки. Приготування Пшеничне борошно обов'язково просіваємо відразу в глибоку, зручну миску. Розводимо борошно трохи по сторонах, як би роблячи в ній ямку. Вливаємо в неї мацоні, за рахунок якого тісто придбає приємний кислуватий присмак. Потім вбиваємо свіже яйце, додаємо соду і присаливаем дрібкою солі. Тепер всі ці інгредієнти чистими руками ритмічно перемішуємо і отримуємо таким чином м'яке, але досить липнущее тісто. Поки будемо готувати начинку, тісто на цей час нехай залишиться в мисці.
Для подрібнення сиру сулугуні використовуємо крупну тертку, через яку натираємо його в тарілку. Додаємо до сиру відокремлене від шкаралупи яйце, додаємо ложку борошна, наливаємо воду і гарненько перемішуємо всю начинку. Вона у нас вийшла однорідною, вязковатой і з неї ми ліпимо великі кульки.
На стіл наливаємо трохи олії, викладаємо на це місце тісто і домішують його. Потім нарываем його руками на кульки, приблизно рівні кульок з сиру. Беремо один шматочок тіста і притискаємо долонею до поверхні столу, розминаємо кінчиками пальців в коржик і викладаємо в нього кулю сирної начинки. Краї тесту піднімаємо вгору і защипуємо їх, з'єднавши в пучок. Знову притискуємо долонею, перевернувши хачапурі з'єднанням вниз і знову формуємо коржик. На абсолютно сухий і розпеченій сковороді обсмажуємо хачапурі по-тбилисски за 4-5 хвилин на обох сторонах. Знявши зі сковороди рясно корж намазуємо маслом.
Рецепт хачапурі по-тбилисски на кефірі
Інгредієнти: пшеничне борошно – 800 г; жирний кефір – 300 мл; курячі яйця – 1 шт. на тісто і 1 шт. на начинку; кухонна сіль – 1 ч. ложка; харчова сода – 2/3 ч. ложки; масло рослинне – 3 ст. ложки; «Російський» сир – 250 г; «Адигейський» сир – 250 г; зелень кропу – 1 пучок; масло вершкове – 120 р. Приготування Начинку, ми зробимо з двох видів сиру, які пропускаємо через тертку з великими отворами, додаємо до них нарізану зелень кропу і змішуємо всі разом з одним сирим яйцем.
Виливаємо В миску жирний кефір, додаємо в нього рослинне масло, кухонну сіль, харчову соду, вбиваємо куряче яйце і звичайною виделкою все розмішуємо до однорідності. Поступово підсипаємо сюди 500 грам пшеничного борошна і відразу ж розмішуємо, замішуючи тісто. Потім викладаємо отримане тісто на присипану борошном робочу поверхню столу і вмішуємо в нього решту борошна, але
стежимо, щоб тісто було не тугим, а м'яким і навіть трохи буде липнути. Формуємо з нього товстий джгут, який нарізаємо на великі шматочки. Розкачуємо такий шматочок в тонкий коржик і накладаємо на неї, не шкодуючи, начинку. Закриваємо начинку тістом, складаючи і защипывая його в центрі верхівки. Перевертаємо швом на стіл, придавлюємо добре розкачуємо і перекладаємо в такому ж вигляді на розпечене дно тефлонової сковорідки. Викладаємо готові хачапурі на велику плоску тарілку. Рясно промазуємо верх вершковим маслом, за рахунок якого вони стануть м'якими, ще більш соковитими, з приємним вершковим смаком.