Будь-яка людина, одного разу спробував грузинське блюдо, назавжди стане великим шанувальником грузинської кухні. Найвідоміший грузинський суп, звичайно ж, харчо. Традиційно його варять з яловичини і баранини. Але ми з вами давайте дізнаємося сьогодні кілька рецептів харчо з свинини.
Рецепт супу харчо з свинини
Інгредієнти: рис - 05 склянки; свинина - 300 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; ткемалі - 100 г; волоські горіхи - 50 г; хмелі-сунелі - 2 ч. ложки; рослинна олія; кип'ячена вода - 2 л; зелень; спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як варити харчо з свинини. Отже, м'ясо ретельно промиваємо під струменем проточної води, обсушуємо рушником, обробляємо від пленочек і нарізаємо середніми шматочками. Потім поміщаємо свинину в невелику каструлю об'ємом 25-3 літра, заливаємо холодною водою і додаємо за смаком сіль. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки вода закипить.
Після цього з поверхні бульйону обов'язково збираємо всю піну. Якщо ж раптом цей момент упущений, і вона вже опустилася на дно, то вливаємо в каструлю трохи холодної води і пінка знову підніметься наверх. Рис перебираємо, потім промиваємо кілька разів, щоб вода стала прозорою. Через 30 хвилин після того, як почав варитися бульйон, додаємо в каструлю рис.
Поки м'ясо і рис вариться, ми з вами готуємо зажарку. Для цього моркву та цибулю очищаємо, моркву натираємо на середній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо кубиками. Тепер обсмажуємо подрібнені овочі до м'якості на сковороді з соняшниковою маслом. Волоські горіхи очищаємо і подрібнюємо за допомогою блендера, або пропускаємо через м'ясорубку. Потім змішуємо їх в невеликій мисочці з ткемалі і приправу хмелі-сунелі.
Як тільки м'ясо та рис будуть повністю готові, додаємо в бульйон заправку з соусу, горіхів і приправи і обережно викладаємо обсмажені овочі. Тепер суп гарненько перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Свіжу зелень промиваємо, обсушуємо, дрібно ножем нарізаємо і додаємо в харчо. Даємо готовому страві настоятися протягом 30 хвилин, накривши каструлю щільною кришкою, після чого розливаємо харчо з свинини з рисом в порційні тарілки і подаємо на стіл. Як відомо, на Кавказі найпопулярнішою зеленню вважається кінза, але якщо ви не любите її специфічний аромат і смак, то можете додати в суп подрібнений базилік, кріп або петрушку за бажанням.
Харчо з свинини в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 500 г; морква - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; помідори - 2 шт.; рис - 1 ст.; картопля - 3 шт.; вода; рослинна олія; спеції, часник, лавровий лист - за смаком. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати суп харчо з свинини. М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Цибулю, болгарський перчик і помідори дрібно шаткуємо, а очищену моркву натираємо на тертці. Картоплю ріжемо середніми кубиками. Рис промиваємо, замочуємо в теплій воді і відставляємо поки в сторону.
Тепер обсмажуємо м'ясо на олії маслице, виставивши режим «Випічка» і час приготування 20 хвилин. Потім додаємо цибулю, моркву, болгарський перчик, помідори і обсмажуємо все з м'ясом, періодично помішуючи ще 20 хвилин.
Потім відключаємо режим «Випічка», кладемо рис, картоплю, додаємо за смаком спеції, перчимо і наливаємо води. Виставляємо на приладі програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 1 - 15 години. Хвилин за 15 до готовності страву солимо, а після звукового сигналу додаємо лавровий листочок, свіжу зелень, і залишаємо на кілька хвилин на підігріві.
Ось і все дивовижний суп харчо в мультиварці готовий! Часник видавлюємо через прес, кладемо кожному в тарілку, а потім наливаємо гарячий і ароматний суп харчо зі свининою.