Сациві - це знамените грузинське блюдо, що володіє досить ароматним запахом та пряним смаком. Для його приготування використовується цілий набір ідеально підібраних прянощів і спецій. А найцікавіше те, що воно подається тільки в якості холодної закуски. Пропонуємо вам рецепти приготування сациві з курки.
Сациві з курки в мультиварці
Інгредієнти: курка - 1 шт.; гостра аджика - 1 ч. ложка; цибулина - 6 шт.; часник - 7 зубчиків; горіхи волоські - 15 ст.; шафран сухий - 2 ч. ложки; масло вершкове - 50 г; масло рослинне - 50 мл; борошно - 3 ст. ложки; вода - 1 л; гранатові зерна - 50 г; спеції. Приготування Отже, для приготування сациві з курки, тушку птиці обробляємо, промиваємо й розрізаємо на однакові невеликі шматочки. Потім очищаємо половину потрібної кількості цибулі й часнику і дрібно подрібнюємо овочі ножем. Тепер змащуємо дно мультиварки рослинним маслом, кладемо шматочок вершкового масла, викладаємо часник з цибулею і м'ясо. Трохи підсолюємо курку, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 40 хвилин.
А цим часом, поки займемося підготовкою всіх решти інгредієнтів. Далі переходимо до приготування заправки: очищаємо цибулю з часником і подрібнюємо їх за допомогою блендера разом з кінзою. Таким же способом ми готуємо і волоські горіхи. Тепер змішуємо в одній мисочці всі спеції, додаємо аджику і всипаємо борошно. Далі поступово вливаємо теплу воду і добре все розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. В самому кінці кладемо волоські горіхи, часник з цибулею та кінзою, солимо і перемішуємо.
Як тільки прозвучить сигнал про готовність курки, заливаємо її акуратненько приготованим соусом і знову відправляємо ще на 1 годину в мультиварку, вибравши режим «Гасіння». Готове сациві подаємо в холодному вигляді, відправивши його для швидкого охолодження в холодильник приблизно на 10-12 годин. А перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо листочками кінзи і зернами граната. І наостанок хотілося б відзначити, що сациві з курки по-грузинськи відмінно поєднується з червоним сухим вином!
Сациві з курки з волоськими горіхами
Інгредієнти: курка - 1 шт.; курячий бульйон; волоські горіхи - 500 г; кінза сушена - 2 ч. ложки; шафран - 05 ч. ложки; часник - 3 зубчики; цибулина - 1 шт.; яйце - 3 шт.; мелена кориця - за смаком; оцет винний - 05 ст. ложки. Приготування Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати сациві з курки. Тушку промиваємо, обробляємо від пір'я, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо на помірному вогні приблизно 50 хвилин. Потім перекладаємо курку грудкою вниз на деко і обсмажуємо в духовці до готовності, періодично поливаючи соком, що виділився. Далі трохи охолоджуємо птицю і розрізаємо на невеликі шматочки, видаливши за бажанням всі кісточки.
Очищені горіхи подрібнюємо в кухонному комбайні і додаємо в отриману крихту видавлений часник, сушену кінзу, шафран, червоний перчик і мелену корицю. Все ретельно перемішуємо,
виливаємо яєчні жовтки і гарненько вимішуємо. Цибулю чистимо, подрібнюємо і також змішуємо з горіхами. Розбавляємо густу суміш курячим бульйоном так, щоб вийшла однорідна кашка, нагадує сметану. Після цього протираємо через сито, а ставшиеся тверді частинки викидаємо.
Далі ставимо каструльку з соусом на повільний вогонь і знімаємо з плити, як тільки на поверхні почнуть з'являтися бульбашки. У цей момент кидаємо в каструлю шматочки курки, перемішуємо і залишаємо остигати. Після цього додаємо оцет і солимо страву за смаком. Подаємо сациві з курки до столу тільки в холодному вигляді з білим хлібом, червоним сухим вином і будь свіжою зеленню.