Грецький салат з куркою ніколи не залишиться непоміченим гостями за святковим столом. Феєрія смаку нікого не залишить байдужим, тому весь вечір вам доведеться тримати при собі рецепт грецького салату з куркою, щоб встигнути поділитися ним з усіма бажаючими. М'ясний салат можна подавати як самостійне блюдо, але з таким же успіхом він може просто доповнити ваш святковий стіл. Грецький салат дуже поживний має неординарний смак і містить в собі не так вже й багато калорій, тому виявиться по смаку всім.
Отже, для початку познайомимося з класичним грецьким салатом з додаванням курки.
Рецепт грецького салату з куркою
Інгредієнти: помідор - 3 шт.; огірок середній - 4 шт.; сир «Фета» /«Бринза» - 70 г; філе куряче - 700 г; цибулина - 2 шт.; оливкова олія - 4-5 ст. л.; лимонний сік - 2 ст. л.; маслини без кісточок -1/2 склянки; часник - 3 зубчики; чорний перець - 1/2 ч. л.; улюблена зелень - за смаком. Приготування Куряче філе промити, видалити жир і шкірку. Нарізаємо м'ясо маленькими шматочками, маринуємо оливковою олією, соком лимона, подрібненим часником і чорним перцем. Кладемо все в целофановий пакет і прибираємо в холодильник на 6 годин. Після того, як курка замаринувалась, обсмажуємо її на сковорідці або мультиварці. Вистачить десяти хвилин. Залишаємо м'ясо остигати і починаємо займатися овочами. Промиваємо свіжі огірки, помідори і цибулю, далі нарізаємо їх великими шматочками. Коли м'ясо остигне, всі з'єднуємо, зверху посипавши дрібно нарізаною зеленню і сиром. Маслини розрізаємо на три рівні частини, додаємо оливкову олію. Салат готовий!
Якщо вам захотілося трохи оновити смак улюбленого страви, спробуйте подати грецький салат з авокадо і куркою. Готується салат з класичним рецептом, в ході приготування вам лише потрібно додати дрібно нарізаний і очищений від шкірки і кісточки авокадо. Цей горіх чудово поєднується з курячим м'ясом і не втрачає свого смаку в овочевий гамі.
Грецький салат з куркою і сухариками
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; листя салату - 1 пучок; помідори - 300 г; сир твердих сортів на ваш вибір - 100 г; рослинне масло - 3 ст. л.; часник - 2 зубчики; куряче яйце -3 шт.; лимонний сік - 3 ст. л.; гірчиця - 1 ч. л.; сіль і чорний перець - за смаком; білий хліб - половина булки. Приготування Листя салату замочуємо на півтори години в холодній воді, потім висушуємо. Хліб нарізаємо дрібними кубиками, викладаємо на деко, змащене маслом. Підсушити хліб до стану сухариків в духовці при температурі 200 градусів. В цей час дрібно ріжемо часник і підсмажуємо його на розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією. Після закипання масла знімаємо сковороду з плити і прибираємо часник. Далі виймаємо з духовки вийшли сухарики і обсмажуємо на часниковому маслі. Куряче м'ясо нарізаємо маленькими шматочками, обсмажуємо на сковороді, додаємо спеції.

Відварюємо курячі яйця, відокремлюємо білки від жовтків і останні розминаємо виделкою. У миску з жовтками додаємо лимонний сік, гірчицю і подрібнений зубчик часнику. Потім натираємо сир на дрібній тертці, висушене листя салату подрібнюємо ножем. Помідори ріжемо кубиками і кладемо до інших овочів. Далі додаємо обсмажене куряче м'ясо. Заправляємо Салат олією, тертим сиром, зверху висипаємо сухарики. Салат можна перемішати або ж укласти інгредієнти в блюдо шарами. Тепер ви знаєте, як приготувати грецький легкий салат з куркою . Можете сміливо експериментувати з кількістю інгредієнтів, віддаючи перевагу самим улюбленим овочів і спецій. Грецький салат чудово поєднується з червоним і білим вином і м'ясними стравами.