Власне грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним і м'яким молочним продуктом на основі коров'ячого молока, інших варіацій горезвісного салату не існує ніде, крім, власне, наших рідних просторів. Тут «Фету» замінюють будь-якими сортами сирів, включаючи бринзу. Останній варіант найбільш наближений до оригіналу, і якщо під рукою не виявилося «Фета», рекомендуємо пустити в хід наведені нижче рецепти, так як в цій статті ми детально розглянемо те, як зробити грецький салат з бринзою.
Класичний грецький салат з бринзою
Салат, рецепт якого представлений нижче, готується за автентичним рецептом із класичних складових.
Інгредієнти: томати - 3 шт.; червоний цибуля - 1/4 шт.; огірок - 1/2 шт.; зелений болгарський перець - 1/2 шт.; бринза - 120 г; оливки - 14-16 шт.; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; часник - зубчик; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування У невеликій мисці змішати оливкове масло і лимонний сік, додаємо роздавлений зубчик часнику, трохи орегано, сіль і перець за смаком.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, помідор і огірок - кубиками, перець - соломкою. Бринзу кришимо руками і змішати з іншими інгредієнтами, поливаємо суміш заздалегідь приготовленої заправкою, відразу ж подаємо до столу.
Рецепт грецького салату з бринзою
Цей салат відрізняється від свого попередника свіжої заправкою на основі м'яти.
Інгредієнти: помідор (звичайний) - 1 шт.; томати черрі - 200 г; червоний цибуля - 1 шт.; огірок - 1 шт.; зелена цибуля (нарізаний) - 1 жменя; болгарський перець - 1 шт.; м'ята (нарізана) - 1 жменя; маслини - 10-12 шт.; червоний винний оцет - 1 ст. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложка; бринза - 200 г; сушений орегано - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Томати, огірок і перець нарізаємо кубиками, томати черрі - четвертинками. У невеликій ємності змішуємо оцет і масло, додаємо туди сіль, перець і сушений орегано. Поливаємо нарізані овочі готової заправкою, прикрашаємо маслинами без кісточок, кубиками бринзу, і посипаємо рубаною зеленню.
Грецький салат з сьомгою
Знаменитий овочевий салат у додатку апетитного шматочки сьомги, стане прекрасним ситним і низькокалорійним вечерею на швидку руку, адже грецький салат з бринзою можна приготувати за лічені хвилини.
Інгредієнти: сьомга - 2 шматочки по 270-300 г; длиннозерий рис - 450 г; томати черрі - 200 г; огірок - 2 шт.; петрушка - 1/2 ст.; червоний цибуля - 1/2 шт.; бринза - 200 г; болгарський перець - 1 шт.; оливкова олія - 4 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; часточка лимона - для сервірування. Приготування Шматочки сьомги поливаємо 2 столовими ложками олії, посипаємо сіллю і перцем, обсмажуємо до готовності. Рис промиваємо до чистої води і відварюємо до готовності в підсоленій воді, промиваємо, даємо охолонути 5-10 хвилин. Огірок нарізаємо кубиками, помідори - кружечками, солодкий червоний лук і перець - тонкими півкільцями.
Змішуємо всі овочі з невеликою кількістю рису, додаємо подрібнену бринзу і поливаємо заправкою з лимонного соку, що залишився оливкової олії, солі і перцю. Викладаємо порцію салату на тарілку і прикрашаємо шматочком обсмаженої риби і часточкою лимона. Посипаємо салат і рибу рубаною петрушкою.
Зверху на рибу також можна викласти столову ложку часникового соусу айолі, який легко готується шляхом збивання двох яєчних жовтків, склянки олії і зубчики часнику зі столовою ложкою лимонного соку і дрібкою солі.
В якості альтернативи, замість сьомги, до салату можна подати запечену курку на грилі, або індичку.