Грецький салат вважається одним з найбільш вишуканих і смачних салатів. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний смаковий відтінок. Цей надзвичайно оригінальний салатик чудово підійде для сімейного легкого вечері.
Грецький салат з пекінської капустою
Інгредієнти: капуста пекінська - 1 качан; помідори - 2 шт.; бринза - 50 г; маслини - за смаком; зелень - 1 пучок; оливкова олія - для заправки; сік лимонний - за смаком; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати грецький салат з пекінською капустою. Отже, вилочок добре промиваємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо. Потім викладаємо капусту в миску, солимо, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 20-30. Помідори миємо, витираємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Зелень подрібнюємо, а маслини поділяємо на половинки. Бринзу ріжемо кубиками. Тепер в миску з капустою викладаємо помідори, бринзу і маслини.
Готову страву перчимо, поливаємо оливковою маслом і лимонним соком. Додаємо за бажанням свіжу зелень і акуратно все перемішуємо. Викладаємо грецький салат з капустою на блюдо і подаємо на стіл.
Рецепт грецького салату з капустою
Інгредієнти: сир фета - 200 г; пекінська капуста - 300 г; свіжі огірки - 3 шт.; помідори - 4 шт.; маслини - 20 шт.; цибулина - 1 шт.; лимон - 05 шт.; оливкова олія - 5 ст. ложок; спеції; сушений орегано - за смаком; болгарський солодкий перець - 1 шт. Приготування Пекінську капусту шаткуємо. Огірки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо півкільцями. Помідори подрібнюємо часточками, болгарський перчик позбавляє від насіння і кришимо соломкою. Маслини раздавливаем плоскою стороною ножа і виймаємо кісточки. Цибулю шаткуємо півкільцями. Фету нарізаємо кубиками. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо лимонним соком і оливковою маслом. Додаємо спеції і приправи до смаку, перемішуємо.
Грецький Салат з китайською капустою
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 качан; червоний болгарський перець - 1 шт.; оливки - 05 ст.; сир фета - 250 г; петрушка - 1 пучок; часник - 2 зубчики; оливкова олія; орегано - 1 ч. ложка; спеції; оцет - 2 ст. ложки. Приготування Часник чистимо, видавлюємо через прес і кладемо в невелику миску. Тепер додаємо мелений перець,
оливкове масло, оцет, сухий орегано і сіль. Капусту промиваємо та нарізаємо великими шматками. Болгарський перчик обробляємо, очищаємо від насіння і шаткуємо смужками. Оливки подрібнюємо на четвертинки. Свіжу петрушку обполіскуємо, стряхиваем і дрібненько нарізаємо. Сир фета шаткуємо кубиками й викладаємо в миску зі спеціями разом з усіма підготовленими інгредієнтами. Готовий салат ретельно перемішуємо і подаємо до столу.
Шукайте ще цікаві варіанти цієї закуски, тоді ознайомтеся з рецептами грецького салату з куркою .