Іноді так хочеться побалувати себе чимось і зробити щось оригінальне. Для справжніх гурманів ми пропонуємо рецепт грецького салату з креветками.
Грецький салат з креветками
Інгредієнти: варені креветки - 400 г; свіжі помідори - 2 шт.; сир фета - 150 г; листя салату; цибулина - 1 шт.; яйце - 3 шт.; часник. Для заправки:
сік лимонний - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; олія оливкова - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Креветки і яйця попередньо відварюємо, охолоджуємо і чистимо. Часник чистимо, видавлюємо через землянку і отриманою сумішшю натираємо салатник зсередини. Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо дуже тонкими, майже прозорими кільцями і викладаємо їх на дно салатника. Наступним шаром йдуть подрібнені великими часточками помідори.
Тепер беремо остиглі очищені яйця, кришимо їх кубиками і висипаємо в салатник. За бажанням можете додати в блюдо свіжий огірок дрібно порубаний. Зверху прикрашаємо наш салатик креветок і все ретельно, але дуже акуратно перемішуємо. Сир шаткуємо невеликими кубиками і посипаємо салат.
А тепер поливаємо все це рясно соусом. Для його приготування у мисочку видавлюємо лимонний сік, вливаємо оливкове масло, кладемо гірчицю , сіль і спеції за смаком. Отриману суміш ретельно збиваємо до однорідного стану.
Грецький салат з креветками і сухариками
Інгредієнти: свіжі помідори - 2 шт.; огірок - 2 шт.; цибулина - 05 шт.; креветки - 400 г; гірчиця - 1 ч. ложка; сухарі - 50 г; сир бринза - 150 г; часник - 1 зубчик. Для заправки:
лимон - 05 шт.; олія оливкова - 3 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; орегано. Приготування Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати грецький салат з креветками. Салатницю натираємо добре очищеним зубчиком
часнику, викладаємо в неї нашатковану півкільцями цибулю, потім нарізані великими часточками помідори. Огірки миємо, обсушуємо, подрібнюємо часточками і кладемо помідори. Креветки заздалегідь відварюємо до готовності, охолодити, чистимо і додаємо в салат. Тепер акуратно все перемішуємо. Сир нарізаємо невеликими шматочками і посипаємо блюдо.
В окрему мисочку видавлюємо сік з лимона, вливаємо оливкове масло, кладемо гірчицю, орегано, цукор і сіль за смаком. Все добре збиваємо міксером до однорідності і заливаємо салат приготовленим соусом. Потім обережно, але ретельно перемішуємо блюдо, подаємо на стіл і насолоджуємося його божественним смаком!