Льодяники на паличках – улюблені ласощі нашого дитинства. Їх можна не тільки знайти в продуктових магазинах, але і приготувати самостійно. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно зробити півників з цукру.
Рецепт півників на паличці з цукру
Інгредієнти: цукрова пудра – 1 ст. ложка; цукор – 300 г; вода фільтрована – 150 мл. Приготування Беремо невелику металеву ємність, наливаємо в неї холодну воду, висипаємо цукор, пудру і ретельно все перемішуємо. Відправляємо посуд не повільний вогонь і, помішуючи, варимо сироп, але не даємо йому закипіти. За кілька секунд до закипання, акуратно знімаємо суміш з плити і розливаємо гарячу жовтувату рідину за спеціальним фігурним формочках. Як тільки помітите, що «півники» почнуть злегка застигати, встромляємо в них по центру дерев'яні палички, щоб було зручніше їх діставати і їсти, і прибираємо в холодильник. Ось і все, півники з цукру в домашніх умовах готові!
Рецепт півників з цукру з оцтом
Інгредієнти: цукор дрібний – 300 г; вода фільтрована – 60 мл; ванілін – за смаком; оцет 3% – 1 ст. ложка. Приготування Цукор висипаємо на дно невеликої металевої каструлі. Заливаємо фільтрованою водою, додаємо оцет і ставимо на самий слабенький вогонь. Постійно помішуючи, суміш уварюють хвилин 15 а в самому кінці додаємо ванілін за смаком. Формочки промазуємо маслом і розливаємо акуратно гарячу карамель. Акуратно встромляємо в кожну заготовку дерев'яні палички і прибираємо ласощі для застигання у холодильник. Через кілька годин дістаємо льодяники з формочок і роздаємо дітям.
Як зробити півники з цукру в формочках?
Інгредієнти: молоко – 100 мл; масло вершкове – 40 г; ваніль – за смаком; цукор дрібний – 200 р. Приготування Беремо глибоку металеву ємність, наливаємо в неї холодне молоко, кладемо шматочок вершкового масла, додаємо за смаком ваніль і всипаємо необхідну кількість цукрового піску. Гарненько все перемішуємо, ставимо посуд на самий слабенький вогонь і постійно помішуючи, уварюють, поки не розчиняться всі кристали. Як тільки маса набуде ніжний кавовий відтінок, знімаємо її з вогню і розливаємо акуратно по формочках, попередньо промазанным маслом. Приблизно через 10 хвилин, як тільки маса трохи застигне, встромляємо палички і прибираємо ласощі в холодильник на кілька годин.