Більшість наших кулінарних пристрастей зароджуються ще в дитинстві під впливом домашньої кухні і меню з їдалень навчальних закладів. Горезвісні омлети, сирні запіканки , оладки і м'ясні суфле – лідери серед страв, які багато пам'ятають навіть після закінчення школи, і якщо ви ставитеся до цього числа, то одним з популярних рецептів ми поділимося з вами далі. Рецепт м'ясного суфле як у дитячому садку простіше не буває, а подавати його можна як дітям, так і дорослим.
М'ясне суфле - рецепт для дітей
Незважаючи на назву рецепта, готове суфле можна сервірувати їдцям будь-якого віку, особливо тим, хто стежить за своїм харчуванням. На виході виходить дуже ніжна маса, яка ідеально підходить до будь-якого гарніру і соусу, і куди більш смачна, ніж просте відварне м'ясо.
Інгредієнти: куряче м'ясо - 680 г; морква - 65 г; молоко - 95 г; вершкове масло - 25 г; яйця - 2 шт.; манна крупа - 15 р. Приготування Ми будемо готувати це м'ясне суфле для дитини з курятини, але ви можете замінити птицю рівною кількістю яловичини. Залийте манку ледь молоком і залиште крупу набрякнути, щоб та не хрумтів на зубах після запікання. Тим часом як можна більш дрібно натріть моркву і покладіть її в чашу блендера. Відокремте відварну курячу м'якоть від кісток і викладіть слідом за морквою. Туди ж відправте жовтки пари яєць і розтоплене масло. Збийте всі інгредієнти разом, поки вони не перетворяться в пастоподібну масу, після чого суфле обережно змішують з піною з яєчних білків і розкладають по формі для випічки. Готувати страву слід близько півгодини при 195 градусах. Також м'ясне суфле для дитини можна зробити в мультиварці, для цього масу викладають у мультиварочную чашу і «Випікають» 40 хвилин.
М'ясне суфле як у дитячому садку
Інгредієнти: телятина - 440 г; м'ясний бульйон - 135 мл; вершкове масло - 25 г; яйця - 2 шт.; борошно - 25 р. Приготування Перед тим, як приготувати м'ясне суфле для дитини, відваріть нежирну яловичину, охолодіть і наріжте шматочками довільного розміру. Покладіть м'ясо в чашу блендера і залийте бульйоном. Туди ж додайте яєчні жовтки, масло і борошно. Збийте всі інгредієнти до отримання пастоподібної суміші і введіть до неї піну з яєчних білків. Розподіліть масу по змазаним форм і залиште страву варитися на пару близько 25 хвилин. М'ясне суфле виходить таким, як у дитячому садку: ніжним, соковитим і при цьому низькокалорійним.