Сир – продукт потрібний і корисний. Це всім відомий факт. Але, на жаль, деякі люди, особливо дітки, не люблять його в чистому вигляді. Ось тоді треба йти на хитрість і маскувати його в інших стравах. Як приготувати рогалики з сиром, читайте нижче.
Рогалики з начинкою з сиру
Для тіста:
борошно – 2 склянки; сир 9% жирності – 200 г; цукор – 100 г; рослинне масло – 70 мл; кефір – 65 мл; харчова сода – 10 р. Для начинки:
ізюм – 100 г; цукор – 30 г; банан – 1 шт. Приготування Почнемо з підготовки тіста з сиром для рогаликів. У велику миску просіваємо борошно разом з содою. В іншій ємності змішуємо масло, кефір, протертий сир і цукор. Поступово в ємність з сиром додаємо борошно з содою і замішуємо мягенькое тісто. Тепер приступаємо до начинки: промитий ізюм заливаємо гарячою водою на 10 хвилин. Банан ріжемо дрібненькими шматочками. Змішуємо банан з родзинками, додаємо цукор і перемішуємо. Тісто ділимо навпіл, притрушиваем стіл борошном і розкачуємо одну частину. За допомогою великої тарілки вирізаємо коло діаметром приблизно 23 див. Ріжемо його на 8 секторів. На широку частину отриманих трикутників розкладаємо начинку. Згортаємо, починаючи з цієї сторони, і поміщаємо заготовки на деко, змащене маслом. Точно так само чинимо і з другою половиною тіста. Рогалики будуть готові вже через 20 хвилин, якщо температура в духовці складе 180 градусів.
Рогалики з листкового тіста з сиром
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 05 кг; сир жирний – 150 г; яйце – 1 шт.; цукор – 50 г; цукор ванільний – за смаком. Приготування Готове листкове тісто розгортаємо в пласт. Вирізаємо з нього коло. Ділимо його на 8 рівних секторів. Для начинки в сирок додаємо звичайний і ванільний цукор і перемішуємо. На широку частину кожного трикутника викладаємо приблизно по 1 чайній ложці начинки. Тепер скачуємо рогалики. Кінчики при бажанні можна зігнути у вигляді підкови. Залишаємо заготовки в теплі підніматися. При бажанні їх можна змастити збитим яйцем. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо туди деко з рогаликами приблизно на чверть години. Загалом, як тільки верх рогаликів зарум'яниться, вироби можна виймати.
Рогалики на сметані з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
сир 5% жирності – 200 г; масло вершкове 73% жирності – 200 г; сметана 20% жирності – 200 г; розпушувач для тіста – 1 ч. ложка; борошно – 3 склянки; яйця – 1 шт.; цукор – 100 р. Для начинки:
варення ; горішки; цукрова пудра для посипання. Приготування У просіяне борошно додаємо розпушувач, рубане охолоджене масло і яйце. Перетираємо масу до стану крихти. Додаємо залишилися інгредієнти: сметану, цукор і сир. Замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і розгортаємо в коло товщиною приблизно 05 див. Ріжемо кожен коло на 6-8 сегментів і на основу кожного викладаємо начинку. Загортаємо тісто, формуючи рогалики. Викладаємо їх на деко. Верх можна змастити яйцем. Випікаємо При 180 градусах 20 хвилин. Готові рогалики остуджуємо і притрушиваем зверху цукровою пудрою.