Вернуться назад Распечатать

Рогалики з сиром

Рогалики з сиром
Сир – продукт потрібний і корисний. Це всім відомий факт. Але, на жаль, деякі люди, особливо дітки, не люблять його в чистому вигляді. Ось тоді треба йти на хитрість і маскувати його в інших стравах. Як приготувати рогалики з сиром, читайте нижче.

Рогалики з начинкою з сиру


Для тіста:

  • борошно – 2 склянки;

  • сир 9% жирності – 200 г;

  • цукор – 100 г;

  • рослинне масло – 70 мл;

  • кефір – 65 мл;

  • харчова сода – 10 р.


  • Для начинки:

  • ізюм – 100 г;

  • цукор – 30 г;

  • банан – 1 шт.


  • Приготування
    Почнемо з підготовки тіста з сиром для рогаликів. У велику миску просіваємо борошно разом з содою. В іншій ємності змішуємо масло, кефір, протертий сир і цукор. Поступово в ємність з сиром додаємо борошно з содою і замішуємо мягенькое тісто. Тепер приступаємо до начинки: промитий ізюм заливаємо гарячою водою на 10 хвилин. Банан ріжемо дрібненькими шматочками. Змішуємо банан з родзинками, додаємо цукор і перемішуємо. Тісто ділимо навпіл, притрушиваем стіл борошном і розкачуємо одну частину. За допомогою великої тарілки вирізаємо коло діаметром приблизно 23 див. Ріжемо його на 8 секторів. На широку частину отриманих трикутників розкладаємо начинку. Згортаємо, починаючи з цієї сторони, і поміщаємо заготовки на деко, змащене маслом. Точно так само чинимо і з другою половиною тіста. Рогалики будуть готові вже через 20 хвилин, якщо температура в духовці складе 180 градусів.

    Рогалики з листкового тіста з сиром


    Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто – 05 кг;

  • сир жирний – 150 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • цукор ванільний – за смаком.


  • Приготування
    Готове листкове тісто розгортаємо в пласт. Вирізаємо з нього коло. Ділимо його на 8 рівних секторів. Для начинки в сирок додаємо звичайний і ванільний цукор і перемішуємо. На широку частину кожного трикутника викладаємо приблизно по 1 чайній ложці начинки. Тепер скачуємо рогалики. Кінчики при бажанні можна зігнути у вигляді підкови. Залишаємо заготовки в теплі підніматися. При бажанні їх можна змастити збитим яйцем. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо туди деко з рогаликами приблизно на чверть години. Загалом, як тільки верх рогаликів зарум'яниться, вироби можна виймати.

    Рогалики на сметані з сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сир 5% жирності – 200 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 200 г;

  • сметана 20% жирності – 200 г;

  • розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;

  • борошно – 3 склянки;

  • яйця – 1 шт.;

  • цукор – 100 р.


  • Для начинки:

  • варення ;

  • горішки;
  • Рогалики з сиром

  • цукрова пудра для посипання.


  • Приготування
    У просіяне борошно додаємо розпушувач, рубане охолоджене масло і яйце. Перетираємо масу до стану крихти. Додаємо залишилися інгредієнти: сметану, цукор і сир. Замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і розгортаємо в коло товщиною приблизно 05 див. Ріжемо кожен коло на 6-8 сегментів і на основу кожного викладаємо начинку. Загортаємо тісто, формуючи рогалики. Викладаємо їх на деко. Верх можна змастити яйцем. Випікаємо При 180 градусах 20 хвилин. Готові рогалики остуджуємо і притрушиваем зверху цукровою пудрою.