Запіканка з макаронів з яйцем – незвичайна і в теж час ситне блюдо, яке замінить вам сніданок або повсякденний вечерю. Давайте ми розповімо вам, як приготувати макаронну запіканку . Процес досить швидкий, так що неждані гості ніколи не зможуть застати вас зненацька!
Рецепт макаронної запіканки
Інгредієнти: макарони – 100 г; масло вершкове – 2 ст. ложки; яйце – 2 шт.; молоко – 100 мл; сухарі мелені – за смаком; спеції; цукор – 2 ст. ложки. Приготування Отже, відварюємо макарони, зливаємо воду, промиваємо і залишаємо остигати. Цим часом в миску виливаємо молоко, розбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі. Деко промазуємо вершковим маслом, викладаємо першим шаром всі макаронні вироби, заливаємо приготованою сумішшю і посипаємо подрібненими сухарями. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо хвилин 20 виставивши температурний режим на 200 градусів.
Рецепт макаронної запіканки з яйцем
Інгредієнти: макаронні вироби – 400 г; яйце – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; свіжа зелень ; спеції. Приготування Цибулину очистити, шаткуємо й підрум'янюємо до м'якості на рослинному маслі. Макарони заздалегідь відварюємо, зливаємо воду і акуратно з'єднуємо їх з цибулею. Отриману масу викладаємо на деко, змащене маслом, підсолюємо і заливаємо зверху збитими яйцями. Відправляємо запіканку в духовку хвилин на 25 вибравши температуру 160 градусів.
Макаронна запіканка з яйцем і шинкою
Інгредієнти: макарони – 400 г; вершки 30 % – 500 мл; ковбаса – 300 г; помідори – 2 шт.; яйце – 2 шт.; сир – 100 р. Приготування Для приготування макаронної запіканки яйця змішуємо з вершками і збиваємо все міксером. Потім додаємо нарізану кубиками ковбасу і висипаємо половину порції тертого сиру. Помідори промиваємо, подрібнюємо кубиками, злегка обсмажуємо на сковороді і додаємо до решти інгредієнтів. Готову начинку змішуємо з вареними макаронами, викладаємо масу у форму, зверху присипаємо залишками сиру і запікаємо в духовці 40 хвилин.
Сирна запіканка з макаронів з яйцем
Інгредієнти: макарони – 400 г; сир – 200 г; спеції; часник – 2 зубчики; яйце – 3 шт.; помідор – 4 шт.; цибулина – 2 шт. Приготування Заздалегідь відварюємо макаронні вироби, зливаємо воду і залишаємо їх остигати. Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками і пасеруємо до м'якості. Потім додаємо до нього подрібнені помідори й тушкуємо все разом 2 хвилинки. Цим часом готуємо заливку, збивши гарненько яйця зі спеціями. Тепер викладаємо у форму спочатку овочі, потім макарони і виливаємо яєчну суміш. Зверху щедро присипаємо тертим сиром і готуємо страву 20 хвилин в розігрітій духовій шафі.
Овочева запіканка з макаронів з яйцем
Інгредієнти: яйце – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; молоко – 150 мл; помідор – 1 шт.; перець солодкий – 1 шт.; ковбаса – 100 г; сир – 50 г; спеції; олія рослинна. Приготування Всі овочі обробляємо, нарізаємо кубиками і підрум'янюємо на розігрітій сковороді з розтопленим маслом. Потім додаємо подрібнену ковбасу і обсмажуємо 5 хвилин. Макарони заздалегідь відварюємо і викладаємо у форму для запікання. Зверху рівномірно розподіляємо овочеву начинку і заливаємо все яєчно-молочною сумішшю. Приправляємо блюдо спеціями і ставимо на 15 хвилин у духовку. Перед подачею, посипаємо гарячу запіканку тертим сиром і зеленню.
Солодка запіканка з макаронів і яєць
Інгредієнти: макарони – 400 г; яйце – 5 шт.; цукор – 05 склянки; ванілін – за смаком; молоко – 1 л; масло вершкове – 3 ст. ложки. Приготування Відварюємо макарони, зливаємо воду і викладаємо у форму для випічки, розрівнюючи поверхню. Потім додаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Яйця збиваємо окремо в мисці, вливаємо теплі молоко, додаємо ванілін і цукор за смаком. Отриманою сумішшю заливаємо макаронні вироби і випікаємо страва до золотистої скоринки при температурі 180 градусів. При подачі готовий десерт посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо свіжою ягодою.