Приготувати ніжну сирну запіканку не складе труднощів навіть недосвідченій господині. Таке ласощі відмінно підійде якості сніданку або різноманітить ваш полудень! Подавати краще всього зі свіжою сметаною, варенням або квітковим медом. А завдяки нашим рецептом ви зможете без проблем приготувати запіканку з сиру в духовці в домашніх умовах!
Рецепт смачною запіканки з сиру в духовці
Інгредієнти: ізюм світлий – 20 г; манка – 6 ст. ложок; масло вершкове – 5 р; цукор – 50 г; сир – 500 г; яйце – 3 шт. Приготування Яєчні білки охолоджуємо, додаємо дрібку солі і добре збиваємо. В мисці з'єднуємо сир з цукром, додаємо жовтки і манну крупу. Перемішуємо, вводимо білкову масу і кидаємо родзинки. Форму промазуємо маслом, виливаємо сирне тісто і відправляємо просту запіканку з сиру в духовку на 40 хвилин.
Як приготувати запіканку з сиру в духовці?
Інгредієнти: сир – 750 г; ананас консервований – 200 г; яйце – 3 шт.; цукор дрібний – 3 ст. ложки; мелені панірувальні сухарі – 2 ст. ложки; масло вершкове – 1 ст. ложка; манна крупа – 3 ч. ложки; ванілін; ізюм; лимон – 1 шт. Приготування Яйця збиваємо 5 хвилин міксером, а потім поступово всипаємо цукор. Родзинки промиваємо, заливаємо водою на півгодини, а потім відкидаємо на друшляк. Сир з'єднайте з манкою, тертої лимонної цедрою, додаємо родзинки і ванілін за смаком. Гарненько все перемішуємо, вливаємо збиті яйця і замішуємо сирне тісто. Круглу форму промазуємо вершковим маслом, обсипаємо меленими сухарями і на дно викладаємо ананас. Зверху розподіляємо сир і відправляємо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Запіканка з сиру і яблук в духовці
Інгредієнти: сир – 500 г; крупа манна – 40 г; яблука – 3 шт.; цукор – 3 ст. ложки; яйце – 2 шт.; мелена кориця – щіпка; сметана нежирна – 1 ст. ложка. Приготування Сир розтираємо в миску, додаємо яйця, сметану, всипаємо манну крупу, цукор і ретельно все перемішуємо. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку, подрібнюємо шматочками. Посипаємо їх корицею і розмішуємо. Прогріваємо Духовку до 180 градусів, а форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо манкою. На дно викладаємо яблука, а зверху розподіляємо сирну масу. Відправляємо запіканку в духовку і залишаємо там на півгодини. Після цього акуратно виймаємо її з форми і викладаємо на плоске блюдо.
Смачна запіканка з сиру в духовці
Інгредієнти: сир – 400 г; яйце – 1 шт.; банан – 2 шт.; манна крупа – 2 ст. ложки; борошно – 15 г; ванілін – 1 пакетик; цукор – 50 г; нежирна сметана – 2 ст. ложки; сіль дрібна – за смаком; масло вершкове. Приготування Ще один варіант, як зробити запіканку в духовці: сир викладаємо в миску і розминаємо його виделкою, додавши трохи сметани. Потім додаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо. Далі додаємо порціями
борошно і манну крупу. Банани чистимо, подрібнюємо на крупній тертці або просто розминаємо виделкою і з'єднуємо з сиром. В окремій мисці збиваємо міксером яйце з дрібною сіллю, ваніліном і цукровим піском до отримання пишної маси. Відправляємо суміш теж в сирну масу і акуратно вимішуємо тісто. Форму промазуємо рослинним маслом, посипаємо дно манкою і викладаємо рівномірно приготовану суміш, розрівнюючи ложкою. Залишився кількість нежирної сметани з'єднуємо з розтопленим вершковим маслом і промазуємо цією сумішшю нашу майбутню запіканку. Відправляємо форму в гарячу духовку і випікаємо ласощі хвилин 30.