З приходом осені одним з головних сезонних плодів стає яблуко, яке все частіше з'являється у різноманітних рецепти випічки та десертів. Одним з таких рецептів сьогодні стане сирна запіканка з яблуками в духовці – страва по-справжньому ностальгічне, що нагадує про роки школи та дитячого садка.
Сирна запіканка з яблуками без манки – рецепт
Для того, щоб запіканки на сирній основі виходили ніжніше і однорідніше, сир в їх складі слід з'єднувати з крем-сиром і сметаною. Саме так ми і вирішили вступити в наступному рецепті, а крім молочних добавок покласти в запіканку шматочки консервованих абрикос для більшої солодощі.
Інгредієнти: яблука - 740 г; борошно - 155 г; цукровий пісок - 115 г; сир - 265 г; вершковий сир - 265 г; сметана - 110 г; ванільний пудинг - 40 г; лимон - 1 шт.; яйця - 3 шт.; яєчний жовток - 1 шт.; молоко - 55 мл; консервовані абрикоси - 7-9 шт. Приготування Цю сирну запіканку ми будемо готувати на хрусткою основі з тіста, а тому саме за її замішування слід взятися першим справою. З'єднайте борошно з 20 г цукрового піску, молоком і одним яєчним жовтком. Отриману основу розкачайте так, щоб покрити діаметр вашої форми, а потім охолодіть не менше години. Після охолодження випікайте тісто 10-12 хвилин при 200 градусах.
Тепер до самої запіканці. Розділіть яйця і збийте жовтки з сиром, вершковим сиром, сметаною і цукром. Додайте в суміш сік лимона і ванільний пудинг. Останній інгредієнт може здатися дивним, але саме завдяки йому запіканці вдасться добре тримати форму. Додайте в сирну масу збиті до стійкої піни білки, а потім обережно перемішайте все з шматочками яблук і абрикос. Вилийте сирну запіканку поверх остиглого коржа і поставте все випікатися на 50 хвилин.
Сирно-гарбузова запіканка з карамелізованими яблуками
Інгредієнти: сир - 545 г; яйця - 4 шт.; борошно - 25 г; гарбузове пюре - 115 г; цукровий пісок - 25+45 г; вершкове масло - 25 г; яблука - 115 г; щіпка меленої кориці. Приготування Приготуйте гарбузову основу для нашої запіканки, що складається з сиру, збитого з яйцями, цукром (25 г), борошном і гарбузовим пюре. Однорідну сирну суміш перелийте в покриту пергаментом форму.
Наріжте яблука тонкими пластинами, покладіть в сотейник з маслом і посипте цукровим піском. Коли кристали цукру розчиняться в яблучному соку, всипте щіпку кориці і варіть до тих пір, поки яблука не стануть м'якими, а карамель – золотистою. Вилийте яблука в карамелі поверх запіканки і поставте блюдо випікатися при 200 градусах 35-45 хвилин.
Як приготувати сирну запіканку з яблуками?
Інгредієнти: сир - 580 г; жирні вершки - 165 мл; яйця - 3 шт.; згущене молоко - за смаком; ванільний пудинг - 75 г; манка - 35 г; чорнослив - 65 г; кориця - 1 ч. ложка; яблука - 180 р. Приготування Розім'явши сир з вершками, додайте до суміші ванільний пудинг і згущене молоко. Збийте всі разом, спробуйте на солодкість, додайте згущеного молока, якщо в цьому є необхідність. Далі вбийте яйця, повторно розмішайте, додайте корицю і манку. Залиште суміш для запіканки на півгодини, щоб манні зерна увібрали в себе всю вологу і розбухнули. По закінченні часу вилийте половину суміші у форму, поверх розподілите половину яблук і чорносливу, нарізаних тонкими скибочками, і повторіть шари. Сирна запіканка з яблуками і корицею повинна готуватися при 180 градусах близько 45-50 хвилин.