Надмірний ентузіазм у літню пору може призвести до того, що ваша комора в холодну пору року буде вщерть забита банками з заготовками. Славно, якщо кожна з них буде користуватися попитом, але якщо надлишки все ж залишаться, пустіть їх на основу для десертів. У рецептах далі ми розповімо про те, як желировать компот .
Желе з компоту – рецепт
Інгредієнти: яблучний компот - 480 мл; желатин - 35 г; ванільне морозиво - 2 ст.; вода - 360 г; цукор - 10 р. Приготування Розчиніть 15 г желатину в теплому компоті і поставте застигати, виливши на деко з високими бортами. Розчиніть залишився желатин в половині склянки холодної води, а потім залийте ще 240 мл окропу. У желатиновом розчині розведіть кристали цукру і влийте все до растаявшему ванільного морозива. Желе з компоту наріжте кубиками, перемішайте і залийте желе з морозива. Знову дайте десерту застигнути, а потім наріжте на порції перед сервіруванням.
Як зробити желе з вишневого компоту?
Інгредієнти: желатин - 30 г; вишневий компот - 480 мл; жменя ягід вишні. Приготування Розчиніть желатин в склянці компоту на водяній бані. Желатиновий розчин влийте залишився до компоту, перемішайте і поставте застигати, попередньо розклавши на деку свіжу або консервовану вишню.
Домашнє желе з персикового компоту
Інгредієнти: желатин - 2 ст. ложки; консервовані персики - 3 шт.; персиковий компот - 620 мл; мед - 65 мл; сік лимона - 25 мл Приготування Розчиніть желе в половині склянки холодного компоту, інший компот підігрійте і змішайте з желатиновим розчином. Збийте компот з консервованими персиками і доповніть пюреподібний напій медом (якщо компот не солодкий) і соком лимона. Поставте застигати і подавайте з жменею гранолы зверху.