Вернуться назад Распечатать

Желе з компоту

Желе з компоту
Надмірний ентузіазм у літню пору може призвести до того, що ваша комора в холодну пору року буде вщерть забита банками з заготовками. Славно, якщо кожна з них буде користуватися попитом, але якщо надлишки все ж залишаться, пустіть їх на основу для десертів. У рецептах далі ми розповімо про те, як желировать компот .

Желе з компоту – рецепт


Інгредієнти:

  • яблучний компот - 480 мл;

  • желатин - 35 г;

  • ванільне морозиво - 2 ст.;

  • вода - 360 г;

  • цукор - 10 р.


  • Приготування
    Розчиніть 15 г желатину в теплому компоті і поставте застигати, виливши на деко з високими бортами. Розчиніть залишився желатин в половині склянки холодної води, а потім залийте ще 240 мл окропу. У желатиновом розчині розведіть кристали цукру і влийте все до растаявшему ванільного морозива. Желе з компоту наріжте кубиками, перемішайте і залийте желе з морозива. Знову дайте десерту застигнути, а потім наріжте на порції перед сервіруванням.

    Як зробити желе з вишневого компоту?


    Інгредієнти:

  • желатин - 30 г;

  • вишневий компот - 480 мл;

  • жменя ягід вишні.


  • Приготування
    Розчиніть желатин в склянці компоту на водяній бані. Желатиновий розчин влийте залишився до компоту, перемішайте і поставте застигати, попередньо розклавши на деку свіжу або консервовану вишню.

    Домашнє желе з персикового компоту


    Інгредієнти:

  • желатин - 2 ст. ложки;

  • консервовані персики - 3 шт.;
  • Желе з компоту

  • персиковий компот - 620 мл;

  • мед - 65 мл;

  • сік лимона - 25 мл


  • Приготування
    Розчиніть желе в половині склянки холодного компоту, інший компот підігрійте і змішайте з желатиновим розчином. Збийте компот з консервованими персиками і доповніть пюреподібний напій медом (якщо компот не солодкий) і соком лимона. Поставте застигати і подавайте з жменею гранолы зверху.