Будь-яка матуся завжди намагається обирати для своєї дитини корисний і екологічно чистий продукт. Але що ж робити, коли ціни в магазинах настільки зросли, що купувати малюкові кожен день хороший кефір просто затратно і дуже дорого. Не турбуйтеся, вихід є - зробити кефір у домашніх умовах самостійно. Так ви точно будете завжди впевнені, що продукт по - справжньому свіжий і в ньому збережені всі вітаміни і корисні властивості.
Дитячий кефір в домашніх умовах
Інгредієнти: молоко - 200 мл; кефір 25 % - 1 ст. ложка. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати дитячий кефір. Отже, беремо дитячу стерильну пляшечку і наливаємо в неї вже заздалегідь прокип'ячена і свіже охолоджене молоко. Потім додаємо трохи кефіру і залишаємо приблизно на 12 годин при кімнатній температурі. Після закінчення процесу приготування, прибираємо кисломолочний продукт в холодильник для завершення. Через 8 годин свіжий і натуральний дитячий кефір готовий.
Дитячий кефір на заквасці
Інгредієнти: Для закваски:
молоко - 50 мл; наріне - 1 флакон. Для кефіру:
молоко - 200 мл Приготування Отже, починаємо приготування закваски кефіру з: молоко підігріваємо до 40 градусів і додаємо флакончик наріне, який продається в аптеках. Все ретельно перемішуємо, перелити в термос і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі. Потім готову закваску ставимо на 2 години в холодильник. Стерилізоване молоко нагріваємо до 40 градусів. Додаємо приготовлену раніше закваску, ретельно перемішуємо і заливаємо напій в термос. Чекаємо близько 7 годин і насолоджуємося цим кефіром.
Дитячий кефір з 6 місяців
Інгредієнти: молоко - 400 мл; кефірна закваска - 3 ч. ложки. Приготування Кип'ятимо Молоко, переливаємо в склянку, даємо йому повністю охолонути до кімнатної температури. Потім виливаємо в каструльку і додаємо кефірну закваску, приготовану з кефірного гриба. Накриваємо каструлю серветкою і залишаємо годин на 10 для закваски.
Рецепт дитячого кефіру
Інгредієнти: молоко - 1 л; сметана - 30 мл; біфідумбактерин. Приготування Молоко гарненько кип'ятимо, охолоджуємо до 40 градусів, додаємо сметану і порошок біфідумбактерин. Все ретельно перемішуємо і залишаємо на кілька годин для закваски.
Дитячий кефір в мультиварці
Інгредієнти: кефір 2 % - 250 мл; молоко 25 % - 2 л. Приготування Молоко наливаємо у чашу мультиварки і доводимо його до кипіння. Потім охолоджуємо до 40 градусів і додаємо в нього кефір. Увімкніть функцію «Підігрів» і засікаємо 10 хвилин. Через годину ставимо суміш знову на підігрів. Розливаємо дитячий кефір з пляшок, даємо йому охолонути і відправляємо на 5 годин для закисання в холодильник.
З цього молочного продукту можна приготувати багато різноманітних страв, наприклад, запіканка на кефірі , неодмінно сподобається і дорослим і дітям.