Вернуться назад Распечатать

Дитячий кефір

Дитячий кефір
Будь-яка матуся завжди намагається обирати для своєї дитини корисний і екологічно чистий продукт. Але що ж робити, коли ціни в магазинах настільки зросли, що купувати малюкові кожен день хороший кефір просто затратно і дуже дорого. Не турбуйтеся, вихід є - зробити кефір у домашніх умовах самостійно. Так ви точно будете завжди впевнені, що продукт по - справжньому свіжий і в ньому збережені всі вітаміни і корисні властивості.
Дитячий кефір в домашніх умовах
Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл;

  • кефір 25 % - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розглянемо простий спосіб, як приготувати дитячий кефір. Отже, беремо дитячу стерильну пляшечку і наливаємо в неї вже заздалегідь прокип'ячена і свіже охолоджене молоко. Потім додаємо трохи кефіру і залишаємо приблизно на 12 годин при кімнатній температурі. Після закінчення процесу приготування, прибираємо кисломолочний продукт в холодильник для завершення. Через 8 годин свіжий і натуральний дитячий кефір готовий.
    Дитячий кефір на заквасці
    Інгредієнти:
    Для закваски:

  • молоко - 50 мл;

  • наріне - 1 флакон.


  • Для кефіру:

  • молоко - 200 мл


  • Приготування
    Отже, починаємо приготування закваски кефіру з: молоко підігріваємо до 40 градусів і додаємо флакончик наріне, який продається в аптеках. Все ретельно перемішуємо, перелити в термос і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі. Потім готову закваску ставимо на 2 години в холодильник. Стерилізоване молоко нагріваємо до 40 градусів. Додаємо приготовлену раніше закваску, ретельно перемішуємо і заливаємо напій в термос. Чекаємо близько 7 годин і насолоджуємося цим кефіром.
    Дитячий кефір з 6 місяців
    Інгредієнти:

  • молоко - 400 мл;

  • кефірна закваска - 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Кип'ятимо Молоко, переливаємо в склянку, даємо йому повністю охолонути до кімнатної температури. Потім виливаємо в каструльку і додаємо кефірну закваску, приготовану з кефірного гриба. Накриваємо каструлю серветкою і залишаємо годин на 10 для закваски.
    Рецепт дитячого кефіру
    Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • сметана - 30 мл;

  • біфідумбактерин.


  • Приготування
    Молоко гарненько кип'ятимо, охолоджуємо до 40 градусів, додаємо сметану і порошок біфідумбактерин. Все ретельно перемішуємо і залишаємо на кілька годин для закваски.
    Дитячий кефір в мультиварці
    Інгредієнти:

  • кефір 2 % - 250 мл;
  • Дитячий кефір

  • молоко 25 % - 2 л.


  • Приготування
    Молоко наливаємо у чашу мультиварки і доводимо його до кипіння. Потім охолоджуємо до 40 градусів і додаємо в нього кефір. Увімкніть функцію «Підігрів» і засікаємо 10 хвилин. Через годину ставимо суміш знову на підігрів. Розливаємо дитячий кефір з пляшок, даємо йому охолонути і відправляємо на 5 годин для закисання в холодильник.
    З цього молочного продукту можна приготувати багато різноманітних страв, наприклад, запіканка на кефірі , неодмінно сподобається і дорослим і дітям.