Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів морсів для дітей.
Брусничний морс для дітей
Інгредієнти: брусниця свіжа - 150 г; цукор - 100 г; вода - 1 л. Приготування Зараз розповімо, як варити морс для дитини. Отже, ягоди ретельно перебираємо, видаляємо сміття, кілька раз промиваємо і кидаємо в окріп. Накриваємо каструлю кришкою і варимо напій на слабенькому вогні приблизно 5-8 хвилин. Після цього ягоди виловлюємо, відкидаємо на друшляк і вичавлюємо в чистий посуд сік з брусниці.
Потім виливаємо його у відвар, всипаємо цукор, розмішуємо до повного розчинення і кип'ятимо ще 5 хвилин. Якщо ви даєте такий морс дітям до року, то спочатку проціджуємо напій, охолодити до теплого стану і вводимо в раціон малюка поступово, спостерігаючи за реакцією на різні ягоди!
Морс із заморожених ягід для дітей
Інгредієнти: полуниця, чорна смородина - 200 г; цукор - за смаком; вода. Приготування Ягоди перебираємо, промиваємо і викладаємо в скляний посуд. Далі заливаємо їх окропом так, щоб вода повністю закрила ягоди, і розмішуємо, щоб вони почала танути. Після цього доливаємо доверху окропу і насипаємо за смаком цукру. Можете покласти в напій кілька листочків свіжої м'яти для аромату. Тепер закриваємо посуд кришкою і закутуємо в рушник. Даємо морсу настояти 3 години, після чого акуратно притискаємо ягоди ложкою, проціджуємо напій через марлю і вичавлюємо м'якоть. Переливаємо готовий ягідний морс в графин, трохи охолоджуємо і кличемо дітей зарядитися вітамінами!
Рецепт журавлинного морсу для дітей
Інгредієнти: цукор - 5 ст. ложок; журавлина заморожена - 2 ст.; вода - 2 л. Приготування Заморожену журавлину гарненько промиваємо холодною водою і залишаємо відтавати. Далі дерев'яною ложкою або чистими руками розминаємо ягоду в емальованому або скляному посуді.
Потім акуратно відокремлюємо ягідний макуха від журавлинного соку . Для цього беремо марлю, складають її в декілька шарів, проціджуємо сік і ретельно віджимаємо м'якоть. Після цього вичавлений макуха перекладаємо в гарячу воду, насипаємо за смаком цукровий пісок, доводимо суміш до кипіння, розмішуємо і залишаємо для настоювання хвилин на 10-15.
Тепер отриманий відвар проціджуємо в чисту банку або графин, додаємо чистий журавлинний сік, перемішуємо і отримуємо справжній смачний морс з журавлини для дітей.