Діти люблять солодке - це прописна істина. Але десерти для дітей повинні бути не тільки смачними і цікавими, але й відповідати вимогам дитячого харчування, зокрема основоположним принципам безпеки та корисності. Виходячи з цих міркувань, турботливі мами намагаються звести до мінімуму покупку магазинних солодощів і робити дитячі десерти самостійно, пробуючи все нові рецепти. Зазначимо, що приготувати смачні і корисні десерти для дітей не так і складно, зробити це можна практично з підручних інгредієнтів - сиру, печива, фруктів.
Фруктові десерти для дітей традиційно вважаються найбільш корисними, оскільки фрукти і ягоди є незамінними джерелами вітамінів, мінералів, натуральних цукрів, клітковини. Не меншою популярністю користуються сирні та молочні десерти, які особливо гарні для маленьких прівередой, не бажають їсти корисні продукти в чистому вигляді.
Окремої уваги заслуговують десерти, які подаються на дитячий день народження, адже крім поживної цінності вони повинні бути красиво оформлені та подані, тому в цьому випадку дуже важливо підключити уяву.
Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів десертів для дітей.
Сирно-грушевий десерт Просте в приготуванні, це поживне і корисне ласощі можна давати діткам починаючи з 15 років.
Інгредієнти: нежирний сир - 250 г; груші - 2 штуки; ванільний цукор - за смаком; грушевий сік - 05 склянки; сметана - 100 р. Приготування Сир, сметану, грушевий сік і ванільний цукор збити блендером до кремоподібного стану. Груші порізати невеликими кубиками і змішати з сирною масою. Готовий десерт викласти в порційні креманки і прикрасити.
Дитяче печиво Смачне печиво в поєднанні з улюбленим напоєм - соком, чаєм або молоком, стане відмінним полуднем або перекусом на прогулянці.
Інгредієнти: борошно пшеничне - 3 ст.; вершкове масло - 1 ст.; пудра цукрова - 15 склянки; яйце - 1 шт; ванілін - за смаком; сіль і гашене сода - 05 ч. л. Приготування М'яке, трохи розтоплене масло змішати з цукровою пудрою, додати ванілін, яйце. В окремому посуді змішати борошно з сіллю і содою. Поступово додати борошно в масляну суміш, ретельно перемішуючи. Вимісити тісто, розкачати пласт і формочками вирізати з нього фігурні печива. Випікати протягом 10 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ?З на сухому листі.