Вернуться назад Распечатать

Десерти для дітей

Десерти для дітей
Діти люблять солодке - це прописна істина. Але десерти для дітей повинні бути не тільки смачними і цікавими, але й відповідати вимогам дитячого харчування, зокрема основоположним принципам безпеки та корисності. Виходячи з цих міркувань, турботливі мами намагаються звести до мінімуму покупку магазинних солодощів і робити дитячі десерти самостійно, пробуючи все нові рецепти. Зазначимо, що приготувати смачні і корисні десерти для дітей не так і складно, зробити це можна практично з підручних інгредієнтів - сиру, печива, фруктів.
Фруктові десерти для дітей традиційно вважаються найбільш корисними, оскільки фрукти і ягоди є незамінними джерелами вітамінів, мінералів, натуральних цукрів, клітковини. Не меншою популярністю користуються сирні та молочні десерти, які особливо гарні для маленьких прівередой, не бажають їсти корисні продукти в чистому вигляді.
Окремої уваги заслуговують десерти, які подаються на дитячий день народження, адже крім поживної цінності вони повинні бути красиво оформлені та подані, тому в цьому випадку дуже важливо підключити уяву.
Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів десертів для дітей.
Сирно-грушевий десерт
Просте в приготуванні, це поживне і корисне ласощі можна давати діткам починаючи з 15 років.
Інгредієнти:

  • нежирний сир - 250 г;

  • груші - 2 штуки;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • грушевий сік - 05 склянки;

  • сметана - 100 р.


  • Приготування
    Сир, сметану, грушевий сік і ванільний цукор збити блендером до кремоподібного стану. Груші порізати невеликими кубиками і змішати з сирною масою. Готовий десерт викласти в порційні креманки і прикрасити.
    Дитяче печиво
    Смачне печиво в поєднанні з улюбленим напоєм - соком, чаєм або молоком, стане відмінним полуднем або перекусом на прогулянці.
    Десерти для дітей

    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 3 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст.;

  • пудра цукрова - 15 склянки;

  • яйце - 1 шт;

  • ванілін - за смаком;

  • сіль і гашене сода - 05 ч. л.


  • Приготування
    М'яке, трохи розтоплене масло змішати з цукровою пудрою, додати ванілін, яйце. В окремому посуді змішати борошно з сіллю і содою. Поступово додати борошно в масляну суміш, ретельно перемішуючи. Вимісити тісто, розкачати пласт і формочками вирізати з нього фігурні печива. Випікати протягом 10 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ?З на сухому листі.