Сирком мами починають підгодовувати своїх малюків вже приблизно у віці 5-6 місяців. А те, що сир-це концентрований джерело кальцію, вже ніхто не стане спростовувати, кальцій необхідний людському організму в будь-якому віці. Порція для дитини 5-6 місяців поки ще мінімальна, близько 10-20 м і до року збільшується до 50 р.
Досить часто дітям не подобається смак сиру і мамам доводиться йти на різні хитрощі, щоб нагодувати своє чадо корисним продуктом. Часом, доводиться, і співати, і танцювати, і вірші читати, та подання давати.
Ніжна і повітряна, з тонким ароматом ванілі, сирна запіканка для дітей буде найкращим способом урізноманітнити поки ще дієтичне дитяче меню.
Сирна запіканка дитині, якому виповнився 1 рік, готується більше за класичним рецептом. У неї включається мінімальну кількість добавок і спецій, так як нирки малюка ще не повністю пристосовані до процесу виведення продуктів обміну з організму.
Класичний варіант сирної запіканки
Інгредієнти: сир знежирений - 500 г; цукор - 2 столові ложки; яйце - 2 шт.; ванільний цукор - полпакетика; манна крупа - 2 столові ложки; сіль - щіпка; масло вершкове - 10 р. Приготування Зараз ми розповімо, як приготувати сирну запіканку дитині.
Попередньо на годину замочуємо манну крупу для набухання. А в цей час перетираємо сир через сито і окремо в мисочці збиваємо жовтки з порцією цукру. Додаємо ванільний цукор, продовжуємо збивати. В цукрово-яєчну суміш висипаємо сир і манку. Окремо збиваємо яєчні білки, додавши дрібку солі. З'єднуємо всі компоненти і, обережно перемішуємо.
У змащену маслом і посипану манкою формочку виливаємо приготовану суміш. Печемо в духовці при температурі 170 градусів близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо тонкою сухою дерев'яною зубочисткою або зубочисткою. Протикаємо випічку тріскою наскрізь, якщо тріска залишилася сухою, сирна запіканка для дітей готова.
Після охолодження сирно-манну запіканку можна прикрасити ягодами з компоту або полити солодким соусом сметанним.
І ще один корисний і смачний рецепт мами малюків можуть додати в свою скарбничку.
Сирно-морквяна запіканка для дітей від півтора років і старше.
Інгредієнти: нежирний сир - 300 г; морква - одна середнього розміру; яблуко - одна середнього розміру; молоко - 1 стакан; цукор - 2 столові ложки; яйце - 2 шт.; ванільний цукор - полпакетика; манна крупа - 2 столові ложки; сіль - щіпка; вершкове масло - 10 р. Приготування Процес приготування ідентичний випікання класичної запіканки. Тісто доповнюється очищеним і натертим яблуком, а також злегка провареної в молоці натертою морквою. Прикрасити можна шматочками фруктів, ягодами, різнокольоровими фігурками желе .
Сирно-морквяна запіканка і запіканка сирна відмінні рецепти не тільки для дітей від року і старше, але і для всієї родини.