Правильно приготовлена сирна запіканка - це дивовижно смачне і корисне ласощі, яке дуже люблять діти. Її можна зробити з гарбуза, манки, рису, гречаної або пшеничної круп; додати цукрову пудру або просто полити зверху джемом або медом. У ній міститься багато корисних речовин і вітамінів. Давайте вже швидше розглянемо з вами, як приготувати дитячу смачну сирну запіканку.
Дитяча сирна запіканка з гречкою
Інгредієнти: сир - 400 г; гречана крупа - 300 г; масло вершкове - 100 г; молоко - 05 л; вода - 1 ст.; яйце - 2 шт.; цукор - 4 ст. ложки; сухарі мелені; мелена кориця - за смаком. Приготування Спочатку злегка підсмажуємо на сухій сковороді гречку. Потім висипаємо її в киплячу воду, додаємо за смаком сіль, вершкове масло і варимо на слабкому вогні до розбухання крупи. Після цього виливаємо в гречку молоко і, як тільки каша стане густою - охолоджуємо її. У цей час окремо змішуємо сир з яйцями, цукром і меленою корицею. Додаємо туди гречку і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, посипаємо сухарями і запікаємо в духовці близько 15-20 хвилин.
Сирна запіканка для дітей з макаронами
Інгредієнти: сир - 400 г; дрібні макаронні вироби - 150 г; яйце - 4 шт.; масло вершкове - 15 ст. ложки; цукор - 100 г; сметана - 05 склянки; сіль - щіпка. Приготування Спочатку беремо макаронні вироби і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти рідини. Після цього додаємо шматочок вершкового масла, охолодити і виливаємо збите яйце. Окремо розтираємо сир з цукром, що залишилися яйцями і сметаною. Отриману масу викладаємо шарами, чергуючи з макаронними виробами. Поверхню запіканки змащуємо яйцем, збризкуємо розтопленим маслом і запікаємо в духовці 15 - 20 хвилин. Готове сирне ласощі поливаємо сметаною і подаємо малюкові на стіл!
Дитяча сирна запіканка з фруктами
Інгредієнти: сир - 1 кг; яйце - 2 шт.; манка - 1 ст. ложка; борошно - 3 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; яблуко - 2 шт.; курага - 200 г; родзинки - 200 г; масло вершкове - 1 ч. ложка. Приготування Спочатку змішуємо в одній мисочці сир і яйця, поступово всипаємо борошно, цукор і кидаємо дрібку солі за смаком. Потім додаємо в тісто пропарений родзинки, ретельно перемішуємо і поділяємо його на дві рівні частини. Велику плоску сковороду змащуємо вершковим маслом, злегка присипаємо манною крупою і рівномірно викладаємо приготовану першу половину нашого тесту. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо тоненькими кружальцями і викладаємо рівним шаром на тісто. Зверху покриваємо всі курагою, заливаємо рештою тіста, зверху посипаємо меленою корицею або ваніліном за смаком. Відправляємо запіканку в гарячу духовку і тримаємо там 15-20 хвилин до зарум'янювання.
Дитяча запіканка з сиру з печивом
Інгредієнти: сир - 400 г; яйце - 2 шт.; печиво - 150 г; цукор - 50 г; курага - 05 ст.; крохмаль - 2 ст. ложки; розпушувач - 15 ч. ложки. Приготування Печиво гарненько кришимо на шматочки середньої величини. Потім окремо гарненько збиваємо яйця з цукром в густу піну. Поступово викладаємо сир, додаємо крохмаль і розпушувач. В отриману масу додаємо подрібнене печиво, курагу і викладаємо її в змащену маслом форму. Розрівнюємо верх запіканки і відправляємо на 30 хвилин у гарячу духовку, прогріту до 180 градусів. Готове дитяче ласощі подаємо на стіл до чаю, полив ягідним джемом. Запіканка виходить досить калорійною і дуже ситної!