Крупеник являє собою свого роду запіканку, яку готують найчастіше з гречаної або пшоняної крупи, змішаної з сирною сумішшю і промазаної зверху маслом. Готовий крупник прекрасно підходить для дитини, а як його правильно приготувати, ми вам підкажемо.
Крупник гречаний з сиром для дітей
Інгредієнти: гречана крупа - 400 г; панірувальні сухарі - 60 г; масло вершкове - 50 г; сметанка - 4 ст. ложка; молоко коров'яче - 500 мл; цукровий пісок - 4 ст. ложки; яйце - 4 шт.; сир - 200 р. Приготування Крупу ретельно промиваємо, висипаємо в каструлю, заливаємо водою, накриваємо кришкою і ставимо на сильний вогонь. Коли каша закипить, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 15 а потім вливаємо гаряче молоко і тушкуємо на повільному вогні півгодини.
Потім обережно знімаємо посуд з плити, перекладаємо кашу в миску, трохи охолоджуємо, додаємо протертий сирок, солимо, сахарим за смаком, додаємо 3 яйця і ретельно перемішуємо. Підготовлену масу викладаємо на змащений маслом і присипану сухарями деко. Залишився яйце збиваємо зі сметанкою до появи піни і промазуємо поверхню запіканки цією сумішшю. Відправляємо страву в розігріту духовку і чекаємо приблизно 25 хвилин. Подаємо готовий крупник з медом або збитими вершками.
Крупник з сиром для дітей
Інгредієнти: крупа пшоняна - 1 ст.; молоко - 2 ст.; сметана - 4 ст. ложки; сухарі панірувальні; сир нежирний - 200 г; яйце - 2 шт.; спеції; масло вершкове - 50 г; цукровий пісок - 2 ст. ложки. Приготування У кипляче молоко висипаємо крупу і варимо на тихому вогні до загусання, помішуючи. Потім акуратно знімаємо кашу з плити, кладемо розім'ятим сир, трохи сметани, вбиваємо яйця, солимо, сахарим за смаком і все добре перемішуємо. Форму ретельно промазуємо рослинним маслом, обсипаємо сухарями і викладаємо в неї готову масу. Поверхня розрівнюємо ложкою, змащуємо залишилася сметаною, кришимо масло і ставимо в теплу духовку приблизно на 25 хвилин. Запікаємо страву при температурі 180 градусів до готовності.
Рецепт крупника з сиром для дітей
Інгредієнти: гречана крупа - 2 ст.; крутий окріп - 3 ст.; сир нежирний - 400 г; цукровий пісок - 4 ст. ложки; яйце - 2 шт.; стружка кокосова - за смаком; масло вершкове - 4 ст. ложки; сметана - 4 ст. ложки. Приготування Крупу промиваємо, кладемо в каструльку, заливаємо окропом і залишаємо набухати на годину. Потім зливаємо зайву рідину, перекладаємо кашу в миску, додаємо масло, перемішуємо і злегка остуджуємо. Після цього всипаємо цукор, кладемо сир , солимо за смаком, додаємо сметану, вбиваємо яйця і перемішуємо. Тепер перекладаємо кашу в сито і залишаємо, щоб стекла зайва рідина. Підготовлену масу розподіляємо у змащеній маслом і посипаній кокосовою стружкою формі, і запікаємо в розігрітій духовці хвилин 30.