Нагодувати маленького привереду буває непросто - то не хочу, не буду. Зневірені господині готують смакоту і експериментують з безліччю рецептів, знайдених в куховарських книгах і в інтернеті, бажаючи догодити примхливій дитині і нагодувати дитятко від душі. Частково це виправдано тим, що дітям потрібне особливе харчування - збалансоване, що включає в себе продукти, які містять повний набір корисних речовин, так необхідних для нормального росту і розвитку. Крім того, дитяче харчування пред'являє свої вимоги і до способам обробки їжі - їжа по можливості повинна бути легкою і не перевантажувати ніжну підшлункову малюка.
Одним з «каменів спотикання» на шляху до здорового та повноцінного харчування нерідко є м'ясо. Найпоширеніший спосіб його приготування - котлети для дітей. Варіацій рецептів дитячих коле величезна кількість, залежно від способу теплової обробки і сорти м'яса. До того ж кожна кулінарка обов'язково додається в рецепт щось своє, роблячи смак страви індивідуальним і неповторним. Напевно, в цьому полягає суть парадоксу, коли дитина відмовляється їсти смачну домашню їжу і настійно вимагає котлети, як у дитячому садку.
Як приготувати котлети для дитини?
Пропонуємо вашій увазі рецепт смачних котлет для дітей, який взято на озброєння у кухаря, який працює у дошкільному виховному закладі.
Інгредієнти: філе індички - 300 г; яловичина нежирна - 300 г; батон білий - 100 г; цибуля - 05 шт; молоко - 50 мл; сіль. Приготування М'ясо нарізаємо на невеликі шматки і двічі проворачиваем через м'ясорубку, потім пропускаємо через неї половинку цибулини. До фаршу додаємо батон, попередньо розмочений в теплому молоці, ретельно вимішуємо. Готову котлетну суміш ділимо на невеликі порції, обвалюємо в борошні й обсмажуємо котлетки на рослинному маслі до утворення світлої скоринки. Готові котлети на п'ять хвилин покласти в пароварку. Можна запекти котлети в духовці, підлив на деко трохи води.