Чомусь так часто виходить, що навіть коли мама готує дуже смачно, дітям все одно подобається їжа в дитячому саду або школі більше ніж удома. Так було і з нашими батьками і з нами, те ж саме відбувається з нашими дітьми.
І ось, в черговий раз, питаючи у малюка, що він їв в садку, він говорить, що були тюфтельки, і він хоче, щоб ви приготували йому такі ж.
Звичайно, ви можете взяти у вашого кухаря рецепт тюфтельок для дітей.
Але легше скористатися запропонованим нижче варіантом приготування тефтелькою з підливою для дітей. Тут представлена стандартна технологія дитячого садка.
Як приготувати тефтелі для дитини?
Інгредієнти: Для фаршу
яловичина - 250гр; свинина - 250гр; хліб - чверть білого батона; яйце - 1шт.; цибуля - 2шт; часник - 2-3 головки; сіль - за смаком; перець - за смаком. Для підливи
томатна паста - 3ст.л.; борошно - 2ст.л.; вода - 4ст.л. лавровий лист - 2шт. Приготування Перекручуєте на м'ясорубку м'ясо і хліб. Очищаєте цибулю і часник, перетираєте на тертці. Перемішуєте всі разом і додати яйце сіль і перець.
Відбиваєте фарш об стіл. Змочивши руки, формуєте тефтелі, обваливаете в борошні і обсмажуєте на сковороді до золотистої
скоринки. Кришкою сковороду не накривайте, інакше тефтелі можуть розвалитися. Сковорода повинна бути попередньо прогріта з соняшниковою олією.
По готовності викладаєте тефтелі в казан. Розмішуєте борошно в воді, поки не підуть всі грудки. Додати томатну пасту, сіль, перець. Розмішуєте всю рідину і заливаєте в казан з тюфтельками. Можна додати лавровий лист за смаком.
Відправляєте казан в духовку на 15-20 хв.
Цей рецепт дитячих тюфтельок перевершить всі ваші очікування, і його, безумовно, оцінять малюки в будинку. Подавайте тюфтельки з макаронами, картопляним пюре або будь кашею.