Для дітей в прикорм вводити капусту брокколі можна починати з 65-7 місяців, після того як дитина звик до кабачка і цвітній капусті. У цьому вигляді капусти величезна кількість корисних елементів, а за поживністю вона ні в чому не поступається яловичині і білків яєць. Тільки при введенні прикорму не забувайте враховувати, що, як і на будь-який інший продукт у дитини може з'явитися алергія на брокколі, хоч вона і вважається низкоаллергенной. А дієтологи радять включити брокколі в меню не тільки дитяче, але і доросле, оскільки вхідні в її склад вітаміни дозволяють залишатися здоровим як можна довше.
Страви з брокколі для дітей
Суп-пюре з брокколі для дітей
Якщо ви вирішили побалувати своє чудо корисним і красивим супчиком, то ось простий і швидкий рецепт.
Інгредієнти: броколі - 300 г; картопля - 300 г; морква - 1 шт.; вода - 1 літр; вершки або сметана - 1 ст. ложка. Приготування Якщо ви берете свіжу капусту, то її потрібно розібрати на суцвіття і гарненько промити. Всі овочі порізати і покласти в киплячу воду. Варити 15-20 хвилин. Якщо ви використовуєте заморожену капусту, то додавайте її до інших овочів на 5 хвилин пізніше, вона вариться швидше. Сіль за смаком.
Коли овочі зваряться їх треба вийняти з бульйону і перемолоти в блендері. Вийшло пюре перекладіть назад в бульйон і дайте йому закипіти.
Перед подачею на стіл додайте сметану або вершки. Це додасть фарб вашого супу і дитині буде цікавіше його їсти.
Дитяче пюре з брокколі
Якщо вам не подобається магазинне баночне пюре, то ви можете сміливо приготувати у себе на кухні.
Інгредієнти: брокколі - 100 г; невелика картоплина - 1 шт.; вершкове масло - 1/2 ч. ложки. Приготування В окремому посуді відварити брокколі і картоплю. Скільки варити брокколі дитині? Перевірте ножем або виделкою, якщо ніжка капусти м'яка, значить, зварилася, зазвичай це займає близько 15 хвилин. Готові овочі подрібніть в блендері, викладіть в каструлю, посоліть і варіть ще 2-3 хвилини. Вийшло пюре заправте маслом і перемішайте.
Запіканка з брокколі для дітей
Інгредієнти: брокколі заморожена - 1 упаковка; сметана - 300 г; яйця - 4 шт.; сир - 200 г; панірувальні сухарі. Приготування Варити броколі в підсоленій воді 10 хвилин, після чого відкинути на друшляк і розділити на дрібні суцвіття.
Збити яйця, додати до них сметану і дрібно натертий сир, сіль за смаком.
Форму для випікання змастити маслом і посипають паніровкою. Викласти туди брокколі, а зверху залити соусом. Запікати 20 хвилин в розігрітій до 200°С духовці до утворення рум'яної скоринки.