Буряк зазвичай починають вводити в дитячий раціон приблизно з однорічного віку. А ось, щоб по максимуму зберегти в ньому всі вітаміни найкраще відварити його в пароварці. Давайте дізнаємося з вами як приготувати буряк для дитини.
Суп з буряком для дитини
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; картопля - 2 шт.; часник - 1 зубчик; яйце - 1 шт.; сметана - за бажанням; вода - 500 мл; кріп - 1 гілочка; лавровий лист - 1 шт.; сіль. Приготування Буряк і картоплю ретельно миємо, кладемо в каструльку, заливаємо гарячою кип'яченою водою і відварюємо протягом години на слабенькому вогні. Готові овочі остуджуємо і очищаємо від шкірки. Потім картоплю нарізаємо кубиками, а буряк тремо на крупній тертці. Яйця відварюємо, чистимо і дрібненько рубаємо. Після це наливаємо у невелику каструлю воду, доводимо її до кипіння, солимо за смаком і викладаємо буряк.
При наступному закипання додаємо картоплю і лавровий листок. Хвилин через 5 додаємо яйця, подрібнений часник і кріп. Знову доводимо до кипіння і знімаємо каструлю з вогню. Готовий дитячий борщ розливаємо в порційні тарілочки і заправляємо оливковою маслом. Якщо вашій дитині вже виповнилося 15 року, можете додати трохи сметани або йогурту без добавок.
Рецепт бурякових котлет для дітей
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; цибулина - 05 шт.; борошно - 1 ст. ложка; куряче яйце - 1 шт.; рослинне масло. Приготування Буряк миємо й відварюємо в каструльці, або готуємо в пароварці. Готовий коренеплід і цибулю чистимо і подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки. В отриману масу розбиваємо яйце і перемішуємо. Потім додаємо трохи борошна, знову перемішуємо, трохи солимо, формуємо бурякові котлети і запікаємо приблизно 15 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.