Кукурудзяна каша для дітей, приготована по одному з наших рецептів, може стати улюбленим ласощами вашої дитини. Приготування кукурудзяної каші не потребуватиме значних кулінарних навичок, а також тривалого часу для її приготування. Будьте, однак, обережні, якщо у дитини є схильність до алергічних реакцій, кукурудза і всі продукти з неї можуть викликати сильні висипання.
Як варити кукурудзяну кашу дитині?
Ми наводимо кілька варіантів рецептів дитячої кукурудзяної каші, слідуючи правилу «від простого до складного».
Безмолочна каша кукурудзяна Інгредієнти: морква - 300 г; кукурудзяна крупа - 100 гр; вода -240 мл; вершкове масло 60 р. Приготування: Помийте і почистіть моркву, дрібно наріжте її і зваріть у воді до м'якості. Додайте кукурудзяну крупу і відваріть до м'якості. Наприкінці слід додати масло і розмішати.
Молочна кукурудзяна каша з бананами Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 2 ст. л.; молоко - 200 мл; банан - 1/2 банана. Приготування: Додайте в кипляче молоко кукурудзяне борошно, варіть, при постійному помішуванні, 5 хвилин, після чого залиште суміш на 10 хвилин для набухання. Зніміть шкірку з банана, розімніть його в пюре і додайте до відвареної кукурудзяної суміші.
Молочна кукурудзяна каша з полуницею та бананами Інгредієнти: молоко - 250 мл; кукурудзяна мука -40 г; мед - 1 столова ложка; полуниця (можна заморожену) - 250 г; банан - 2 шт. Приготування: Введіть кукурудзяне борошно в холодне молоко, доведіть її до кипіння, постійно помішуючи, і зніміть з вогню.
Додайте мед, заповніть цією сумішшю дві невеликі формочки і охолодіть їх.
Поки кукурудзяна суміш охолоджується, змішайте полуницю і банани до однорідне пюре. Розподіліть це пюре тонким шаром навколо кукурудзяної суміші.
Така каша добре поєднується з горіхами.
Полента з сиром і сметаною (кукурудзяна каша, запечена в духовці) Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 250 г; сіль - 1/2 ст. л.; рослинна олія -1 ст. л.; вершкове масло - 30 г; тертий сир 200 гр.; яйце - 1 шт.; сметана - 200 гр.; вершкове масло (для змащування форми) - 1 ст. л. Приготування: Доведіть один літр води до кипіння, додайте масло і сіль. Повільно всипте кукурудзяну крупу і відваріть на слабкому вогні 5-10 хвилин, до набухання. У термостійку форму, попередньо змащену маслом, укладіть шарами, кукурудзяну кашу, вершкове масло, сир і знову кукурудзяну кашу.
Окремо розмішати яйце зі сметаною і вилийте цю суміш зверху на блюдо.
Запікайте кашу 30 хвилин при 200°C (режим: з обдувом).