Борщ - джерело вітамінів і мінералів. Традиційне блюдо російської та української кухні.
У щоденному раціоні дитини обов'язково повинні бути присутніми рідкі теплі страви. Це сприятиме кращій роботі шлунка і забезпечить нормалізацію травних процесів.
Як приготувати борщ для дитини?
Овочі для дитячого борщу повинні бути самими свіжими і красивими. Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів у варених овочах, їх треба варити не більше 10-15 хвилин під закритою кришкою. Це правило стосується моркви, цибулі, болгарського перцю та ін
З м'яса бажано брати - яловичину, нежирні частини свинини, курки без шкірки, кролика. Всі складові борщу слід відварювати, нічого не смажте. Додавайте мінімальна кількість солі і спецій.
Багатьом діткам подобається дітсадівська кухня і мамам варто взяти на замітку рецепт борщу в дитячому саду.
Рецепт дитячого борщу
Інгредієнти:
яловичина - 300 гр.; картопля - 5-6 шт.; буряк борщова - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; томатна паста - 50 гр.; капуста білокачанна - чверть качана; болгарський перець - 1 шт.; вода - 3-4 л. Приготування У каструлю з підсоленою водою покладіть цілий шматок м'яса, буряк. Варіть до готовності. Наріжте картоплю кубиками, моркву - дрібними півкільцями. Подрібніть капусту цибулю і болгарський перець.
Поки вариться бульйон, не забувайте знімати ретельно пінку з води. По готовності виймайте м'ясо і буряк і кидайте картоплю і капусту.
Поки вариться картопля з капустою, натріть на тертці відварену буряк наріжте дрібними кубиками м'ясо.
Томатну пасту пережарьте на сковороді і розведіть водою.
Коли зваритися картопля, кидайте м'ясо, буряк, моркву, цибулю, болгарський перець і заливайте томатом. Варіть 10-15 хвилин.
Борщ подавайте зі сметаною і свіжою зеленню.