Вернуться назад Распечатать

Рецепт овочевого супу для дітей

Рецепт овочевого супу для дітей
Саме з овочевих супів-пюре дитячі лікарі рекомендують починати прикорм дитині 6 місяців. Вводити овочі необхідно поступово, по одному виду в кілька днів. Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів приготування овочевих легких супчиків для дітей.

Овочевий суп-пюре для дитини


Інгредієнти:

  • вода - 200 мл;

  • морква - 05 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • цибулина - 05 шт.


  • Приготування
    Овочі ретельно промиваємо, очищаємо, дрібно шаткуємо і кладемо в пароварку або невелику емальовану каструльку. Потім вливаємо кип'ячену воду і варимо до повної готовності під кришкою. Далі овочі акуратно дістаємо, протираємо блендером і розводимо овочевим бульйоном . Після цього готовий супчик доводимо до кипіння, додавши за бажанням трохи вершкового масла або оливкової масла.

    Овочевий суп для дітей з рибою


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • цвітна капуста - 50 г;

  • капуста брокколі - 50 г;

  • філе хека - 40 р.


  • Приготування
    У киплячу воду кидаємо рибне філе і варимо його приблизно 20 хвилин при закритій кришці. А цим часом поки чистимо овочі, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Після закінчення потрібного часу засипаємо їх у каструлю і даємо поваритися ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Готовий суп збиваємо блендером і наливаємо в тарілку.

    Овочевий суп для дітей


    Інгредієнти:

  • морква - 3 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • цвітна капуста - 200 г;

  • заморожений зелений горошок - 05 ст.;

  • вода;

  • відварений рис - 05 склянки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рецепт овочевого супу для дітей
    У каструльку наливаємо фільтровану кип'ячену воду, ставимо на середній вогонь і нагріваємо до кипіння. Цим часом поки готуємо овочі: картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в окріп. Моркву чистимо, розрізаємо дрібними шматочками або натираємо на терці. Кидаємо її в каструлю, накриваємо кришкою і варимо 5 хвилин.
    Потім ділимо на невеликі суцвіття цвітну капусту . Кабачок очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками. Далі кладемо в каструлю підготовлені овочі, додаємо зелений горошок, трохи солимо і перемішуємо. Знову закриваємо каструлю кришкою, варимо ще 10 хвилин на середньому вогні, а потім гарненько збиваємо блендером і розливаємо суп на овочевому бульйоні з дитячим тарілках.