З дитинства нас привчали, що на обід обов'язково повинно бути «перше» - суп, борщ, розсольник і так далі. Але останнім часом з цього приводу з'являється все більше і більше суперечливих думок. Деякі педіатри твердо переконані в тому, що суп повинен бути в раціоні дитини обов'язково кожен день, інші не бачать проблеми в тому, що дитина відмовляється від першого страви. У будь-якому випадку, рішення про те, чим годувати дітей, приймати тільки батькам.
Чим корисний суп-пюре для дітей?
Основна користь супів в тому, що м'ясний, рибний або овочевий бульйон, на якому він готується, містить у собі активні речовини, які викликають апетит і, як наслідок сприяють кращому перетравленню і засвоєнню їжі. Менш агресивні дитячі-супи-пюре - вони не викликають секреції і тим самим не дратують слизову оболонку шлунку і кишечника завдяки своїй ніжній кремоподібної консистенції. Крім того, їх не потрібно жувати, тому правильно зварений суп-пюре підходить навіть для грудничка.
Рецепти супів-пюре для дітей
Гарбузовий суп-пюре для дітей
Гарбуз надзвичайно корисна, крім численних вітамінів і мінералів в ній містяться харчові волокна, які сприяють поліпшенню травлення, тому такий суп рекомендують вводити в раціон вже з 8 місяців.
Інгредієнти: гарбуз - кілька часточок; морква - 1 шт; вершки - 150 мл; вершкове масло - 1 шматочок; сіль. Приготування Овочі почистити, вимити і порізати на невеликі кубики. Залити холодною водою і варити до готовності, поки морква і гарбуз не стануть м'якими. Воду злити і перетерти овочі через сито або перемолоти за допомогою блендера. Додати сіль, підігріті вершки і масло, ретельно перемішати до однорідності.
Овочевий суп-пюре для дітей
Рецепт цього супу можна варіювати в залежності від віку дитини, сезону і наявності овочів. Якщо готувати цей смачний і поживний суп з «базового» рецепту, то давати його можна практично з самого початку прикорму.
Інгредієнти: капуста білокачанна - 1 аркуш; картопля - 1 шт; морква - 1 шт; відвареної яєчний жовток - половинка; вода - 1 стакан. Приготування Овочі помити, почистити, нарізати на невеликі шматки. Воду в каструлі довести до кипіння, після чого додати в неї овочі, варити під кришкою до готовності приблизно 15 хвилин. У готовий суп додати жовток і подрібнити до стану пюре блендером. Яйце в суп можна додавати через день і чергувати його з вершковим маслом.