З ранніх місяців життя кожна турботлива мама починає вводити прикорм для свого малюка. Сьогодні ми познайомимося з рецептом м'ясного пюре для немовляти, дізнаємося, коли потрібно його вводити і в яких кількостях.
М'ясо дуже важливий продукт для раціону маленької дитини. Воно містить безліч вітамінів, тваринних білків, кальцію і фосфору. Тому ставитися до приготування варто дуже уважно і робити це з великою відповідальністю.
Почнемо з вибору м'яса. Зупиняємо свій вибір на нежирних сортів. Це може бути невеликий шматочок м'якоті кролика, яловичини, курки або індички. Слід зазначити, що купувати треба в перевірених магазинах, уникаючи ринків і сумнівних м'ясних крамниць. М'ясо повинне бути соковитим, рожевого кольору. Також слід зазначити, що заморожувати м'ясо до приготування прикорму можна не більше двох разів. Тому спочатку краще зупинятися на виборі невеликих шматків.
Як приготувати м'ясне пюре немовляті?
Тепер детально розберемо, як готувати м'ясне пюре.
Для початку м'ясо слід промити під струменем холодної води, потім зняти з нього жир, жилки, шкірку, плівку і вийняти кістки. Потім нарізаємо м'ясо маленькими шматочками і покласти в каструлю з холодною водою.
Після закипання зливаємо воду і повторюємо до наступного закипання. Варити м'ясо треба на повільному вогні. Після чого подрібнюємо шматочки в блендері і даємо їм охолонути. Ні в якому разі не соліть блюдо і не додавайте спеції! При бажанні в м'ясне пюре можна додати трохи м'ясного бульйону .
Як давати м'ясне пюре немовляті?
Вводити даний прикорм можна з семимісячного віку дитини. Для початку по 05 ч. л., поступово збільшуючи кількість. Годувати малюка м'ясним пюре краще в обід, щоб підростаючому організму його було простіше переварити і при цьому засвоїти корисні мікроелементи. При бажанні можна додати трохи моркви або капусти, попередньо очистивши і подрібнивши їх у блендері до стану кашки.