Пюре - це практично перша страва, не рахуючи каші, що вводиться в раціон немовляти. Чому? Та тому, що організм дитини ще не сприймає важку їжу, тому пюре є ідеальним варіантом для прикорму. Існує безліч різних рецептів страви з гарбуза для дітей . Починати прикорм дітей до року рекомендують з овочевого пюре. Сьогодні ми розглянемо з вами як же зробити дитяче пюре з гарбуза.
Гарбуз - дуже смачний і корисний овоч, що зберігає в собі багато вітамінів і поживних речовин навіть незважаючи на теплову обробку. Пюре з гарбуза має дуже ніжний, солодкуватий смак, і малюки їдять його із задоволенням. Знайомити дитину з гарбузом найкраще десь з 5 місяців, а от дітям з алергією краще всього почекати до 8 місяців. Таке пюре чудово поєднується з фруктами, злаками, м'ясом, тому раціон дитячого харчування з додаванням гарбуза досить широкий і різноманітний.
Рецепт пюре з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз - 200 г; молочна суміш або грудне молоко - 40 мл; оливкова олія - 1 ч. ложка; курячий жовток - за бажанням. Приготування Давайте розглянемо простий спосіб, як приготувати пюре з гарбуза. Гарбуз промиваємо, ретельно очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо невеликими кубиками. Після цього опускаємо в очищену гарбуз киплячу воду і варимо приблизно 30 хвилин. Води повинно бути
стільки, щоб вона рівно повністю покривала овочі. Відварену гарбуз добре охолоджуємо, подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси і додаємо до нього трохи оливкової олії, молока і звареного яєчного жовтка. Всю суміш ретельно перемішуємо. Ось і все, пюре з гарбуза для дитини готово! До гарбузовому пюре можна додати половинку свіжого яблука, яке кладемо після того, як гарбуз стала м'якою, і проварюємо ще хвилин 10.
Раціон вашого малюка можна урізноманітнити, приготувавши м'ясне пюре для грудничка за нашими рецептами.