Фруктові пюре можна вводити в раціон малюка після 6 місяців, коли він вже познайомився з овочевим прикормом. І для цих цілей бажано вибирати фрукти, які ростуть у наших краях. Відмінно підходить для приготування фруктового пюре груша. З одного боку цей фрукт є гіпоалергенним. А з іншого боку ще і дуже корисним. В груші багато вітамінів і мікроелементів, зокрема фолієва кислота, вітаміни В1 С, Р, каротин. До речі, вона ще й засвоюється легше, ніж яблуко. Як приготувати грушу немовляті, ми зараз вам розповімо.
Грушеве пюре для грудничка
Для пюре підійдуть стиглі плоди, тверді і кислуваті сорти краще залишити на більш пізній період.
Інгредієнти: груша - 2 шт. Приготування Груші ретельно миємо, очищаємо від шкірки і насіння, м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо в маленьку каструльку і наливаємо воду. Її повинно бути стільки, щоб груша була тільки покрита рідиною. На невеликому вогні доводимо до кипіння і варимо близько 7-10 хвилин. Після цього грушу протираємо через сито або ж подрібнюємо за допомогою блендера. Якщо бажаєте отримати більш м'яку консистенцію, можна додати трохи відвару, в якому фрукт варився.
Якщо ж малюк добре сприйняв пюре з відварної груші, можна потихеньку ввести свіжий фрукт. Для цього грушу також гарненько миємо, очищаємо від шкірки і серцевини, а м'якоть натираємо на середній тертці.
Рецепт пюре з груші з додаванням яблучного соку для грудничка
Інгредієнти: груша велика - 1 шт.; сік яблучний свіжовижатий - 20 мл Приготування Вимиту грушу очищаємо і нарізаємо кубиками, перекладаємо в каструлю, додаємо свіжовичавлений яблучний сік. Під закритою кришкою тушкуємо хвилин 7. Після цього перетворюємо отриману масу в пюре за допомогою блендера або міксера. Таке пюре добре давати малюкові в теплому вигляді.
Урізноманітнити раціон малюка можна, зробивши картопляне пюре або пюре з гарбуза для грудничка .