Введення прикорму - процес простий і знайомий для будь-якої мами. Базові рецепти овочевих пюре для немовляти також зазвичай не викликають ніяких проблем. Головне, в процесі прикорму - дотримуватися поетапність його введення, розмір порцій і стежити за якістю використовуваних продуктів.
Для перших овочевих прикормів вибирають монокомпонентні пюре з гипоаллегренних продуктів. Малюкам з 5 місяців можна давати і полікомпонентні пюре. Про рецептах овочевого пюре для немовлят різного віку ми поговоримо в цій статті.
Овочеве пюре для немовляти з цвітної капусти
Це монокомпонентні пюре стане відмінним першим прикормом, яке можна давати дитині паралельно продовжуючи грудне вигодовування.
Інгредієнти: цвітна капуста - 500 г; молоко - 1/3 ст.; сіль - щіпка. Приготування Капусту промити і очистити від зеленого листя. Головку розібрати на суцвіття і обдати окропом. Ошпарені суцвіття залити гарячою водою, підсолити і варити до м'якості. Злити воду і залити гарячу капусту молоком, пюрировать масу з допомогою блендера.
У готове пюре можна додати трохи олії.
Приготування овочевого пюре для немовлят з моркви
Морквяне, разом з картопляним пюре є найбільш поширеним овочевим прикормом для малюків від 1 місяця.
Інгредієнти: морква - 2 шт.; молоко - 4 ст. ложки; вершкове масло - 1/2 ч. ложки; розчин солі - 1/2 ч. ложки. Приготування Моркву ретельно миємо й чистимо, нарізаємо і викладаємо в каструлю з гарячою водою. Варимо коренеплід до м'якості під закритою кришкою. М'яку морква змішуємо з розчином солі, молоком і олією, пюрируем масу.
Поликомпонентное овочеве пюре
Перед тим, як давати поликомпонентное овочеве пюре немовляті, переконайтеся в тому, що дитина повністю адаптувався до прийому односкладних овочевих пюре.
Інгредієнти: картопля - 1 шт.; капуста - 1 аркуш; морква - 1/3 шт.; буряк - 1/3 шт.; ріпчаста цибуля - 1/8 шт; зелень (нарізана) - 1 ч. ложка; молоко - 4 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; сольовий розчин - 1/2 ч. ложки. Приготування Овочі, крім картоплі, ретельно миємо, нарізаємо і тушкуємо в невеликій кількості кип'яченої гарячої води, не забуваючи додавати по мірі випаровування. Як тільки овочі будуть готові на половину, до них можна буде додати очищений і нарізаний картопля, і продовжувати тушити до готовності.
До м'яких овочів додаємо масло, сольовий розчин і молоко, пюрируем і даємо немовляті в кількості, що відповідає віковій нормі.
Також ви можете зробити пюре з гарбуза для грудничка , поступово вносячи різноманітність в раціон дитини.