Малюк підростає, і у мами з'являються нові турботи: пора поступово переходити на тверду їжу. Така подія одночасно і свято і випробування для обох. Зазвичай перший прикорм починають в 4-6 місяців з рідких каш. Починають з половинки чайної ложки, поступово переходячи на одне повноцінне годування.
Фрукти малюкові починають додавати в їжу приблизно з 5-6 місяців. В перше годування він кривиться, випльовує нову їжу, розмазує її по личку. Але це ненадовго. Зазвичай діти швидко починають розуміти: фрукти це дуже смачно. І ось уже через кілька днів, побачивши маму, з тарілкою фруктового пюре, малюк починає видавати радісні звуки, як би кажучи «Давай, швидше, годуй мене».
На перших порах не слід давати пюре з декількох фруктів. Краще почати з одного виду. Щоб уникнути алергічної реакції, не варто давати дитині екзотичні або пофарбовані в червоний колір фрукти і ягоди. Найкращим варіантом для першого фруктового прикорму можуть бути яблука, сливи, груші.
Пюре зі сливи для грудничка готувати не складно. Відібрати потрібно тільки стиглі м'які плоди некислих сортів. Сливи багаті багатьма корисними речовинами: фруктозою, глюкозою і сахарозою; вітамінами А, С, В1 В2 Р, органічні кислоти, дубильні, азотистими, пектиновими речовинами. Мінеральні речовини в сливах присутні в більшому обсязі, ніж у яблуках і грушах. У пюре з сливи міститься досить велика кількість калію і фосфору, що особливо корисно для нервової системи маленького чоловічка. Зараз ми вам розповімо, як приготувати пюре з сливи для грудничка.
Пюре із слив для грудничка
Інгредієнти:
сливи. Приготування Сливи ретельно промиваємо під проточною водою і відварюємо протягом 10 хвилин. Коли плоди охолонуть, знімаємо шкірку, виймаємо кісточки. М'якоть подрібнюємо у блендері.
У віці 7-8 місяців можна починати давати дитині комбіновані страви.
Пюре зі сливи для дитини можна доповнити яблуком, грушею або бананом. Готують змішане пюре за аналогічним рецептом. Спочатку фрукти проварюють, а потім за допомогою блендера розмелюють до кашоподібного стану.
Пюре з груші , слив та інших фруктів без теплової обробки рекомендується давати дітям не раніше 8-9 місяців. Свіжі плоди очищають від шкірки і ретельно перетирають. Всі фруктові пюре потрібно готувати тільки на одне годування, на запас краще не залишати.
Крім фруктових ви можете приготувати немовляті овочеві пюре за нашим простим радам.