Овочеві пюре часто використовуються в якості першого прикорму для немовлят, бо вони корисні, мають досить приємним ненав'язливим смаком, а головне - добре засвоюються ніжним дитячим шлунком. Серед них особливе місце займає морквяне пюре для немовляти, оскільки цей овоч не тільки є джерелом вітамінів і мікроелементів, але і любимо крихтами за солодкуватий присмак.
Проте, не дивлячись на очевидні плюси, перш ніж готувати пюре з моркви для свого немовляти, проконсультуйтеся з педіатром, оскільки цей овоч не так вже «нешкідливий», як здається на перший погляд. Дуже часто морква, як і багато інших червоні і оранжеві овочі та фрукти, може викликати у малюків алергічну реакцію. Крім того, важливими є й уязика вирощування продукту. Пюре з моркви для дитини найкраще готувати з перевірених коренеплодів, найкраще - вирощених власними руками. Якщо такої можливості немає, а якість покупних овочів викликає великі сумніви, є сенс використовувати в якості прикорму морквяне пюре для дітей промислового виробництва, в баночках. Авторитетні виробники дитячого харчування, як правило, ретельно стежать не тільки за технологією виробництва, але і за якістю своїх продуктів.
Але якщо ви все ж категорично не довіряєте баночному харчування, приготуйте його самостійно.
Як приготувати морквяне пюре?
Інгредієнти: морква - 150 г; масло рослинне - 3 г; вода. Спосіб приготування Моркву ретельно промити, очистити, видалити серцевину - саме в ній накопичуються нітрати. Для вірності можна ще вимочити її в холодній воді протягом 2 годин. Підготовлену моркву нарізати соломкою або натерти на крупній тертці, залити очищеною водою і варити до готовності, поки вона не стане м'якою. Готову моркву подрібнити за допомогою блендера або через ситечко, додати рослинне масло.