Організм матері дає дитині все найкраще з грудним молоком, однак самі мами, бажання дати дитині якомога більше користі, часто починають вводити в раціон малюка овочеві і фруктові соки. Чи Правильно це і коли можна давати сік немовляті? Педіатри початку минулого століття були лише за введення в прикорм натуральних соків після першого місяця життя, проте погляд на подібний раціон у сучасних фахівців разюче змінився. Зараз лікарі рекомендують давати соки дітям лише через 6-9 місяців після народження, а краще і зовсім відкласти таку добавку до меню аж до одного року. Якщо ваше чадо вже готове до вживання фруктового або овочевого напою, то рекомендуємо ознайомитися з рецептами фруктових соків для немовлят з цієї статті.
Сік з моркви немовлятам
В морквяному соку практично немає користі, якщо не вжити його разом з маслом. Жиророзчинний вітамін А просто не зможе засвоїться в організмі без олійною добавки. Так що беремо морква, очищаємо від бадилля і шкірки, ретельно обполіскуємо під струменем холодної води і подрібнюємо. Щоб подрібнити овоч, його необхідно пюрировать в блендері або просто натерти на дрібну тертку. Морквяне пюре після проціджуємо через 2-3 шари марлі, додаємо краплину рослинної або оливкової олії і даємо сік дитині.
Такий сік не підлягає зберіганню, так як не містить консервантів, тому готуйте його на 1 раз, або випивайте залишки самостійно.
Яблучний сік для грудничка
Яблучний сік є найбільш безпечним, гіпоалергенним, а від того часто буває першим у житті малюка. Але, тим не менш, давати такий сік, все одно слід поступово: починаємо з пари крапель в перервах між годуваннями і закінчуємо, даючи дитині денну норму соку з м'якоттю.
Отже, для яблучного соку плоди необхідно очистити від шкірки і пропустити через соковижималку, блендер, або хоча б натерти на дрібній тертці. Отриману кашку слід відокремити від м'якоті, пропустивши через 5-6 шарів марлі.