Ліниві вареники з сиру – паличка-виручалочка, коли треба винайти швидкий і ситний вечеря або сніданок, це блюдо годиться для обох випадків. Компоненти – ті ж, що і у звичайних вареників, тільки часу витрачається в два рази менше. Частування можна приготувати як солоним, так і солодким, з різними підливою.
Як приготувати ліниві вареники з сиру?
Ліниві вареники з сиру жартома називають винаходом суєтного 20 століття, і частка істини в цьому є, адже можливість за 15 хвилин приготувати гаряче і смачне блюдо – просто знахідка. Подаючи ленивчики з медом, варенням, згущеним молоком, йогуртами, сирками, кожен раз отримуєш нове блюдо. А солоні гарні з підливою зі сметани або майонезу. Щоб ленивчики вийшли смачними, потрібно запам'ятати кілька правил.
Якщо переклали борошна, можна розбавити сметаною або кефіром. Тісто буде танути в роті, якщо додати вершків. Після додавання кожного продукту сир потрібно розтирати, щоб ледачі сирні вареники вийшли ніжніше. Ліниві вареники з сиру для дітей - рецепт
Ліниві вареники з сиру для дітей – відмінне блюдо для вечері або полуденку, готувати їх запас не рекомендується, так як втрачають смакові якості. Білоруси таке частування іменують галушками, а італійці – ньоккі. Так що залучити маленьких капризников оригінальною назвою, яке варто спробувати, дуже легко.
Інгредієнти :
сир – 200 г; яйце – 1 шт.; борошно – 4 ст. л.; цукор – 1 ст. л. Приготування
Сир змішати з цукром і яйцем. Розтерти суміш у блендері. Всипати борошно, вимісити тісто. Порізати на шматочки, кинути в присоленную воду. Варити пару хвилин, дістати, як тільки піднімуться на вироби поверхню. Подавати ліниві вареники з сиру можна з варенням або сметаною. Ліниві вареники з сиру з манкою - рецепт
Ситніше виходять ліниві вареники з сиру з манкою, головне – не переборщити з крупою. Вона повинна розчинитися в суміші, тому тісто треба настояти не менше півгодини. По консистенції воно трошки липке, тому формувати кульки треба мокрими руками. Борошно додавати не варто, інакше загубиться сирний смак.
Інгредієнти :
сир – 300 г; манка – 3 ст. л.; цукор - 2 ст. л.; яйце – 1 шт. Приготування
Змішати яйце з цукром, всипати сир і манку. Добре розтерти, додати борошно. Дати тісту відлежатися півгодини. Скачати «джгутик», поділити на шматочки. Відварити в присоленном окропі. Полити сметаною або варенням. Ліниві вареники з сиру без яєць
Приготування ледачих вареників з сиру– процес дуже простий, потрібно тільки дотримуватися пропорції. Важливо не перекласти борошна, інакше вийдуть звичайні галушки. Можна навіть зробити фігурні ленивчики, вирізавши їх за допомогою формочок. А якщо раптом виявилося, що закінчилися яйця, можна обійтися таким рецептом.
Інгредієнти :
сир – 250 г; цукор – 1 ст. л.; борошно – 3 ст. л.; крохмаль – 1 ст. л.; сметана - ст. л. Приготування
Змішати борошно з крохмалем і сиром. Додати цукор, сметану, посолити, розмішати. Вимісити тісто, скачати кульки. Зварити в присоленном окропі. Подавати з варенням або вершками. Ліниві вареники з сиру з рисовим борошном
Тісто на ліниві вареники з сиром готують ще з рисового борошна, яка набагато корисніше звичайної: гіпоалергенна, налагоджує роботу шлунка і кишечника, не дає набирати зайву вагу. На смак сиру в страві не впливає, так що всі плюси очевидні. Сир можна брати сухий, інакше терпкий присмак буде сильно відчуватися.
Інгредієнти :
сир – 700 г; яйця – 3 шт.; рисове борошно – 150 г; цукор – 2 ст. л.; сіль – 05 ч. л. Приготування
Сир розтерти з цукром, вбити яйце. Досипати борошно, розмішати. Вимісити тісто, скачати «джгутик», порізати. Зварити в підсоленій воді, викласти на тарілку. Ліниві вареники з рисового борошна і сиру можна подавати з будь-якою солодкою підливою. Ліниві вареники з родзинками з сиру
Смачні ліниві вареники з сиру зметуть з тарілки, якщо додати в тісто родзинки. За умови, що ці сухофрукти домашні люблять. Особливо корисна добавка в пригощанні для дітей, родзинки має антибактеріальні властивості, зміцнює зуби і ясна. Перед додаванням в тісто його потрібно трохи розмочити.
Інгредієнти :
сир – 700 г; яйця – 2 шт.; цукор – 3-4 ст. л.; борошно – 05 склянки; родзинки – 2 ст. л. Приготування
Сир добре розтерти в мисці, вбити яйця. Ізюм залити окропом на п'ять хвилин для розпарювання. Всипати цукор, родзинки, посолити. Додати борошно, вимісити тісто. Сформувати кульки, зварити в підсоленій воді. Викласти, щоб стекли, подавати зі згущеним молоком, повидлом. Ліниві вареники з сиру з вишнею - рецепт
Ніжні ліниві вареники з сиру відмінно доповнить вишня, її можна змішати з цукровим піском і використовувати для підливи. Є ще рецепт з додаванням ягід у сформовані кульки, потрібно тільки попередньо вийняти кісточки. І ліпити доведеться швидко, поки вишні не стекли, інакше начинка буде водянистою.
Інгредієнти :
сир – 250 г; цукор – 2 ч. л.; борошно – 2-3 ст. л.; вишня – 05 ст. Приготування
Змішати сир з цукровим піском, яйцем, посолити. Розім'яти до однорідності, додати борошно, зробити тісто. Розкачати пласт, вирізати кружки, в кожну покласти по вишеньці, присипати цукром. Сформувати кульки. Готувати ліниві вареники з сиру з вишнею потрібно в присоленной воді, додавши чайну ложку олії. Подавати з вишневим сиропом. Ледачі солоні вареники з сиру - рецепт
Урізноманітнити меню допоможуть солоні ліниві вареники з сиру, в Італії схоже блюдо готують з рікотти, манки і картоплі. Сир відмінно поєднується з пряними травами, базиліком, кмином і мускатним горіхом, тому цей мало звичний варіант ленивчиков теж дуже смачний, і багатьом сподобається.
Інгредієнти :
сир – 250 г; яйце – 1 шт.; твердий сир – 100 г; мускатний горіх – 05 ч. л.; петрушка – 1 пучок. Приготування
Сир подрібнити на тертці. Трави подрібнити або розтерти. Змішати сир з яйцем, покласти сіль, перець, трави, сир. Покласти борошно, сформувати тісто. Скачати «джгутик», порізати, зварити в присоленном окропі. Ледачі солоні вареники з сиру присипати тертим сиром і зеленню. Ліниві вареники з сиром і сиром
Ліниві вареники з м'якого сиру добре доповнить твердий сир, його домішують в тісто, посипають готові ленивчики. Цей рецепт можна використовувати і для солодких, і для солоних страв, варіюється лише кількість солі та цукру. Сир потрібно купувати домашній, не вологий, інакше доведеться компенсувати борошном.
Інгредієнти :
сир – 250 г; яйця – 1 шт.; твердий сир – 150 г; борошно – 8 ст. л.; сметана – 3 ст. л.; мед - 1 ст. л.; цукор – 2 ст. л. Приготування
Сир потерти на дрібній тертці. Змішати сир, мед, сир, цукор, яйце. Посолити, додати борошно. Замісити тісто, сформувати кульки. Закинути в окріп, тримати п'ять хвилин після того, як піднімуться. Посипати тертим сиром, а солоні – ще й зеленню. Ліниві вареники з сиру з зеленню - рецепт
Оригінальний рецепт - ледачі вареники з сиром і зеленню багато господині посипають їх давленим часником. Виходить дуже смачна гаряча закуска, яку поливають сметаною або вершковим маслом. Смачно приготувати сметанний соус, додавши в нього чавлений часник з сіллю. Сир бажано перетерти через сито.
Інгредієнти :
сир – 400 г; яйця – 2 шт.; борошно – 1 ст.; сметана – 50 мл; вершкове масло – 50 мл; крохмаль – 1 ст. л.; кріп – 1 пучок; часник – 2 зубчики. Приготування
Зелень подрібнити, часник придушити. Змішати сир, яйця, додати крохмаль і сметану. З'єднати із зеленню і часником, посолити. Всипати борошно, замісити тісто. Порізати, зварити в підсоленому окропі. Посипати зеленню. Ліниві вареники з сиру в мультиварці
Солодкі ледачі вареники з сиром дуже просто зробити ще і в мультиварці. Техніка не позбавляє від необхідності возитися з тестом, але прибирає побоювання, що вареники розваряться і втратять вигляд. Є оригінальний рецепт з додаванням банана, багато мам роблять такі сніданки для малюків, тісто виходить більш м'яким.
Інгредієнти :
сир – 300 г; яйце – 1 шт.; борошно – 100 г; банан – 1 шт.; цукор – 1 ст. л.; сметана – 3-4 ст. л. Приготування
Сир розтерти, вбити яйце, додати цукор, посолити. Банан натерти на тертці, покласти в тісто. Найсмачніші ліниві вареники з сиру вийдуть, якщо суміш гарненько збити в блендері. Покласти борошно, вимісити. Порізати на шматочки. У каструлю налити води, виставити режим «Варка», воду трохи посолити. Закинути шматочки тіста, варити до готовності, вони повинні піднятися на поверхню.