За короткий час кукурудзяна каша на молоці змогла завоювати популярність серед широкого прошарку населення. Багато хто вже не уявляють без сніданку насиченою, живильної, корисною та яскравою крупи, яка не обтяжує приготуванням і неймовірно смачна просто з шматочком талого вершкового масла або в поєднаннях з іншими доповненнями.
Як варити кукурудзяну кашу на молоці?
Молочна кукурудзяна каша дуже проста у приготуванні, єдиний мінус - вона швидко вбирає рідину і має властивість пригорати. У цьому випадку, її краще замочити на кілька годин у воді, а потім, постійно помішуючи, проварити набряклу крупу в молоці 15 хвилин. Якщо крупа не була заздалегідь замочена, час варіння збільшиться до півгодини.
Будь рецепт приготування кукурудзяної каші на молоці вимагає дотримання чітких пропорцій. Як правило, це співвідношення 1:35 на користь молока. Крупу обов'язково потрібно промивати. Для цього краще використовувати сито. Закладати крупу слід у окріп, попередньо додавши сіль або цукор. Каша має властивість пригорати, тому варити її треба в товстостінній посуді з плоским дном, постійно помішуючи. У продажу найчастіше представлена крупа середнього помелу, тому час варіння не перевищує 30 хвилин. Кукурудзяна каша на молоці та воді - рецепт
Кукурудзяна каша на молоці та воді представляє традиційний спосіб приготування. Кукурудзяна крупа належить до крупам, які погано розварюються в молоці. При цьому вона швидко вбирає вологу і підгорає. Щоб уникнути горілої і сирої каші, крупу спочатку проварюють у воді, дочекавшись розбухання, заливають молоком і доварюють.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 250 г; вода - 500 мл; молоко - 500 мл; масло - 40 г; сіль - 10 г; цукор - 40 р. Приготування
Промийте кукурудзяну крупу до чистої води, додайте в киплячу воду і варіть, помішуючи, 10 хвилин. Як тільки крупа набубнявіє, додайте гаряче молоко, приправте і тушкуйте на маленькому вогні 20 хвилин. Готова кукурудзяна каша на молоці заправляється маслом і відразу подається. Кукурудзяна каша з гарбузом на молоці - рецепт
Кукурудзяна каша з гарбузом на молоці - ідеально збалансоване блюдо, в якому незрівнянне поєднання живильної крупи з вітамінним помаранчевим овочем робить кашу поживніше і смачніше, а з щадним способом приготування ще й максимально корисніше. У даному рецепті крупу запарюють, а гарбуз піддають мінімальній тепловій обробці.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 250 г; гарбуз - 300 г; молоко - 750 мл; цукор - 20 р. Приготування
Обсмажте крупу на сухій сковороді. Залийте гарячим молоком і відставте на 30 хвилин. Наріжте гарбуз кубиками, пересипте цукром і варіть протягом 10 хвилин. З'єднайте з кашею, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Кукурудзяна каша на молоці закутується і настояти 30 хвилин. Як зварити кукурудзяну кашу на молоці дитині?
Кукурудзяна каша на молоці для дитини є ситною, корисним і лікувальним стравою. Крупа не містить глютену (клейковини), а тому, кашу можна давати алергікам і немовлятам. Сам процес приготування схожий з традиційним. Кашу просто довше тримати на вогні, домагаючись гладкою і шовковистою консистенції, а для самих маленьких перебивають в блендері.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 60 г; вода - 200 мл; молоко - 100 мл; олія - 10 р. Приготування
Промиту крупу залийте водою і поставте на плиту. Варіть на маленькому вогні 20 хвилин. Додайте молоко і тушкуйте 15 хвилин. Кукурудзяна дитяча каша на молоці заправляється маслом і подається малюкові в теплому вигляді. Каша з кукурудзяного борошна на молоці - рецепт
Каша з кукурудзяного борошна на молоці - страва молдавської та закарпатської кухонь. Її подають в якості другого з сиром, бринзою або шкварками. Каша з борошна вариться швидше: борошно прожарюють на сковороді, всипають в гаряче молоко, розмішують, позбавляючись від грудочок, і тримати 15 хвилин. Готовність визначають за відставання від стінок казана.
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 250 г; молоко - 500 мл; вода - 250 мл; масло - 50 г; бринза - 40 р. Приготування
Підсушіть крупу на сковороді і просійте через сито. Влийте в чавунний казанок воду, молоко і доведіть рідину до кипіння. Постійно помішуючи, всипте тонкою цівкою крупу. Варіть, ретельно перемішуючи, 15 хвилин. Заправте маслом, дайте 15 хвилин настоятися і подавайте з шматочками бринзи. Як зварити рідку кукурудзяну кашу на молоці?
Рідка кукурудзяна каша на молоці - універсальний варіант. Рідка консистенція страви сприяє швидкому насиченню, що дорослі оцінять, а смакові доповнення з ягід, фруктів, меду та варення порадують малюків. Таку кашу варять з кукурудзяної крупи дрібного помелу, дотримуючись пропорції 1:5 на дуже маленькому вогні протягом 25 хвилин.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа дрібного помелу - 250 г; вода - 750 мл; молоко - 500 мл; масло - 50 г; мед - 20 г; ягоди - 40 р. Приготування
Залийте крупу водою і варіть, помішуючи, на маленькому вогні 10 хвилин. Влийте молоко, швидко розмішайте і тушкуйте при слабкому кипінні 15 хвилин. Кукурудзяна рідка каша на молоці заправляється маслом, медом і подається з ягодами. Кукурудзяно-рисова каша на молоці
Кукурудзяна каша з рисом на молоці - ідеальний варіант поживного сніданку. Кожен з цих компонентів надає страві ситності і користі, а про смакових якостях говорити багато не доводиться. Рис прекрасно поєднується з крупою, добре розварюється і дуже смачний без всяких доповнень, тому страву заправляють тільки маслом.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 120 г; рис - 60 г; молоко - 1 л; цукор - 40 г; масло - 50 р. Приготування
Всипте промиту кукурудзяну крупу в кипляче молоко і швидко перемішайте. Відразу ж додайте рис і цукор. Варіть на маленькому вогні 20 хвилин. Заправте маслом і подавайте. Кукурудзяна каша на кокосовому молоці
Каша з кукурудзяної крупи на молоці - рецепт, дозволяє познайомитися з кухнями інших народів. На Ямайці кашу готують на кокосовому молоці. Блюдо виходить ситним, ніжним і має легкий тропічний присмак. При цьому каша не містить продуктів тваринного походження, а від того вегетаріанці і алергіки зможуть поповнити своє меню.
Інгредієнти :
кукурудзяна крупа - 250 г; кокосове молоко - 250 мл; вода - 750 мл; цукор - 60 г; кориця - 2 г; свіжі фрукти - 60 р. Приготування
Прогрійте кокосове молоко. Перемішайте кукурудзяну крупу з 250 мл води, прогрійте, додайте решту воду і варіть 10 хвилин. Додайте коксове молоко, цукор і варіть ще 15 хвилин. Кукурудзяна каша на молоці - рецепт, в якому страву перед подачею прикрашають корицею і фруктами. Кукурудзяна каша на сухому молоці
Каша з кукурудзяної крупи на молоці не тільки смачне, але і практичне страву, адже при відсутності свіжого молока її легко можна зварити з сухого. Таку кашу відрізняє ніжний смак, в'язка консистенція і особлива технологія приготування, в якій сухі компоненти заливають водою і збивають міксером, щоб виключити присутність грудочок.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 80 г; сухе молоко - 100 г; вода - 500 мл; цукор - 60 г; кориця - 5 г; масло - 50 р. Приготування
З'єднайте в ємності крупу, сухе молоко і цукор. Додайте 250 мл води і збийте масу міксером. Влийте воду, що залишилася і поставте кашу на вогонь. Тушкуйте, помішуючи, 15 хвилин. Заправте маслом, корицею і подавайте. Каша з кукурудзяних пластівців на молоці
Правильно приготовлена смачна кукурудзяна каша на молоці забирає близько півгодини. Прекрасне рішення заощадити час і отримати відмінну страву - використовувати кукурудзяні пластівці. Останні, вважаються одним з найбільш корисних і швидких сніданків. Їх потрібно залити гарячим молоком, трохи потомити і через 10 хвилин подавати.
Інгредієнти:
кукурудзяні пластівці - 120 г; молоко - 250 мл Приготування
Залийте кукурудзяні пластівці гарячим молоком. Проваріть 5 хвилин, зніміть з вогню і настоюйте під кришкою 3 хвилини. Кукурудзяна каша на молоці в духовці - рецепт
Кукурудзяна каша на молоці в духовці - ідеальне блюдо. Каша готується простіше нікуди, завдяки особливому клімату в духовці не підгорає, не вимагає помішування і виходить густий і гладкою. Господині неодмінно повинні поповнити свій арсенал рецептів подібним де, томлена в молоці крупа, через 40 хвилин перетворюється на пашить жаром кашу.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 40 г; вода - 100 мл; молоко - 100 мл; масло - 30 г; горіхи - 20 г; ягоди - 10 г; цукор - 20 р. Приготування
Влийте в посуд для запікання воду і молоко. Всипте крупу, цукор і перемішайте. Випікайте при 180 градусах 30 хвилин. Дістаньте, перемішайте і випікайте ще 10 хвилин. Перед подачею заправте кашу маслом і прикрасити горіхами і ягодами. Кукурудзяна каша в мультиварці на молоці - рецепт
Якщо і існує блюдо, яке перевершує томленную в духовці кашу - це молочна кукурудзяна каша в мультиварці. Каші - родзинка мультварок. Спеціальне покриття чаші захищає їх від підгоряння, рівномірне прогрівання зі всіх сторін робить їх м'якими і пропареними, і все це відбувається в режимі «Молочна каша», встановленому на 2 години.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 180 г; вода - 550 мл; молоко - 350 мл; масло - 40 р. Приготування
Покладіть в чашу мультиварки крупу і масло. Увімкніть режим «Випічка» на 10 хвилин. Додайте цукор, молоко, воду і встановіть режим «Молочна каша» на 2 години. Кукурудзяна каша в мікрохвильовці на молоці
Якщо готувати на плиті немає бажання, а на духовку не вистачає часу - виручить молочна каша з кукурудзяної крупи в мікрохвильовці . Робити блюдо в СВЧ одне задоволення - каша не пригорає, не «тікає», а незручності, пов'язані з багаторазовими помешиваниями компенсуються швидкістю, адже каша подається до столу поки домочадці чистять зуби.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 125 г; вода - 370 мл; молоко - 370 мл; цукор - 20 г; масло - 50 р. Приготування
Залийте крупу гарячою водою і поставте в СВЧ. Готуйте 5 хвилин на потужності 750 Вт. Через 2 хвилини перемішайте. Влийте молоко. На максимальній потужності доведіть кашу до кипіння. Після чого, встановіть потужність 350 Вт і готуйте, помішуючи, 10 хвилин. Заправте маслом і настоюйте під кришкою 5 хвилин.