Вернуться назад Распечатать

Що приготувати на святковий обід?

Що приготувати на святковий обід?
Складаючи святкове меню, важко не тільки підібрати список з простих у приготуванні страв, які сподобаються всім гостям, але і виділити час на їх підготовку, а адже його і без того обмаль. З відповідями на те, що приготувати на святковий обід, ми допоможемо і проста добірка рецептів на будь-який смак.

Смачний салат на святкову вечерю

Що приготувати на святковий обід?

Серед усіх рецептів на святкову вечерю у нас найбільшою популярністю користуються саме салати, при чому, як правило, досить ситні і заправлений майонезом. Один з таких простих, але незвичайних страв ми підібрали для вас в цьому рецепті.
Інгредієнти:

  • курятина – 320 г;

  • майонез – 170 г;

  • паприка – 1 ч. ложка;

  • жменю сушеної журавлини;

  • стебло селери – 1 шт.;

  • солодкий перець – 90 г;

  • жменю горіхів.


  • Приготування
    Відваріть курячу м'якоть і дайте їй повністю охолонути. Наріжте курятину кубиками. Подрібніть стебло селери і солодкий перець, довільно порубаєте горіхи. Змішайте підготовлені інгредієнти в салатник, доповнивши все ягодами журавлини. Приправити салат паприкою і змішайте з майонезом.

    Закуски на святкову вечерю на швидку руку

    Що приготувати на святковий обід?

    Закуски з'являються на столі першими, а тому саме вони складають враження про прийдешнє меню вечора. Щоб порадувати всіх гостей, але зберегти час на веселощі, рекомендуємо подати просту класику – фаршировані яйця.
    Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.;

  • авокадо – 1 шт.;

  • лимонний сік – 5 мл;

  • гірчиця – 5 г;

  • щіпка сушеного часнику;

  • червоний цибуля – 35 р.


  • Приготування
    Відваривши яйця круто, розділіть навпіл і вийміть жовтки. Пюрируйте жовтки разом з м'якоттю авокадо, заправивши суміш лимонним соком, гірчицею, сіллю і сушеним часником. Викладіть суміш авокадо в порожнині яєчних білків, а зверху декоруйте блюдо дрібно порубаним червоним цибулею.

    Риба на святкову вечерю

    Що приготувати на святковий обід?

    Інгредієнти:

  • рослинна олія – 25 мл;

  • філе сьомги – 2 шт. (по 250 г);

  • соус теріякі – 65 мл;

  • щіпка меленого імбиру;

  • сік ананаса – 65 мл;

  • скибочки ананаса – 2 шт.


  • Приготування
    Щоб шкірочка на філе не стала клеклой, зажарте її до зарумянивая в розігрітому маслі. Приготуйте просту глазур, проваріть соус теріякі, імбир і сік ананаса разом близько 3 хвилин. Залийте соусом філе сьомги і викладіть кружечки ананаса поверх. Випікайте рибу при 190 градусах 10-12 хвилин, до готовності м'якоті.