Складаючи святкове меню, важко не тільки підібрати список з простих у приготуванні страв, які сподобаються всім гостям, але і виділити час на їх підготовку, а адже його і без того обмаль. З відповідями на те, що приготувати на святковий обід, ми допоможемо і проста добірка рецептів на будь-який смак.
Смачний салат на святкову вечерю
Серед усіх рецептів на святкову вечерю у нас найбільшою популярністю користуються саме салати, при чому, як правило, досить ситні і заправлений майонезом. Один з таких простих, але незвичайних страв ми підібрали для вас в цьому рецепті.
Інгредієнти: курятина – 320 г; майонез – 170 г; паприка – 1 ч. ложка; жменю сушеної журавлини; стебло селери – 1 шт.; солодкий перець – 90 г; жменю горіхів. Приготування Відваріть курячу м'якоть і дайте їй повністю охолонути. Наріжте курятину кубиками. Подрібніть стебло селери і солодкий перець, довільно порубаєте горіхи. Змішайте підготовлені інгредієнти в салатник, доповнивши все ягодами журавлини. Приправити салат паприкою і змішайте з майонезом.
Закуски на святкову вечерю на швидку руку
Закуски з'являються на столі першими, а тому саме вони складають враження про прийдешнє меню вечора. Щоб порадувати всіх гостей, але зберегти час на веселощі, рекомендуємо подати просту класику – фаршировані яйця.
Інгредієнти: яйця – 6 шт.; авокадо – 1 шт.; лимонний сік – 5 мл; гірчиця – 5 г; щіпка сушеного часнику; червоний цибуля – 35 р. Приготування Відваривши яйця круто, розділіть навпіл і вийміть жовтки. Пюрируйте жовтки разом з м'якоттю авокадо, заправивши суміш лимонним соком, гірчицею, сіллю і сушеним часником. Викладіть суміш авокадо в порожнині яєчних білків, а зверху декоруйте блюдо дрібно порубаним червоним цибулею.
Риба на святкову вечерю
Інгредієнти: рослинна олія – 25 мл; філе сьомги – 2 шт. (по 250 г); соус теріякі – 65 мл; щіпка меленого імбиру; сік ананаса – 65 мл; скибочки ананаса – 2 шт. Приготування Щоб шкірочка на філе не стала клеклой, зажарте її до зарумянивая в розігрітому маслі. Приготуйте просту глазур, проваріть соус теріякі, імбир і сік ананаса разом близько 3 хвилин. Залийте соусом філе сьомги і викладіть кружечки ананаса поверх. Випікайте рибу при 190 градусах 10-12 хвилин, до готовності м'якоті.